19 °C Budapest

26 éves mélyponton az értékesítés: autótemetővé váltak a tengerentúli kikötők!

Pénzcentrum
2008. december 3. 12:00

A novemberi statisztikák összesítését követően megállapították, hogy az újautó értékesítés az 1982. októberi szintre esett vissza. Az eladások 37 %-os visszaesését követően az elmúlt hónapban mindössze 746.789 autó talált gazdára, ami még a szakértők legóvatosabb várakozásait is alulmúlta.


A raktárakban már nincs elég hely...

A detroiti gyárak az országos átlag alatt teljesítettek, a GM 41 %-kal, a Chrysler 47 %-kal kevesebb autót adott el, mint egy évvel korábban.

A legnagyobb japán konkurenseket sem kerülte el a zuhanás, a Toyota - a kamatmentes hitelakció ellenére - 34 %-ot, a Nissan 42 %-ot, a Honda pedig 32 %-ot esett vissza.

A GM vezető elemzője szerint az autóipar az egyik legnagyobb szenvedő alanya a pénzügyi válságnak, mivel az eladások zöme hitelből valósul meg. A gazdaság egyéb szegmenseinek kitettsége ugyan alacsonyabb, de ha így folytatódik, akkor rövidesen több nagyvállalat is lehúzhatja a rolót.

Az elmúlt 12 hónapban 10,2 millió új autó talált gazdára, amire valamivel több, mint 26 éve nem volt példa. A gyártók és a kereskedők az omladozó gazdaságot hibáztatják. Az autóhitelek szigorítása eleve visszavetette a keresletet, az emberek többsége a válságos helyzetben inkább a lakását és a munkahelyét félti, nem pedig autót vásárol.


...az autókat a kikötőkben tárolják, ameddig a szem ellát! (Forrás: news.yahoo.com)

A három detroiti autógyár Kongresszusi meghallgatáson vesz részt, ahol a 34 milliárd dolláros mentőcsomagról tárgyalnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A General Motorsnak 18 milliárd dollárra lenne szüksége a működés fenntartásához, a Chrysler 7 milliárd dollárt igényelne még az év végéig, a Ford pedig egy 9 milliárd dolláros készenléti hitelkeretre tart igényt, amit csak szükség esetén használna fel teljes egészében.

Az elemzők magasabb eladási statisztikákra számítottak, mivel az elmúlt időszakban drámaian csökkentek az üzemanyagárak, a szalonok pedig akciókkal és kedvezményekkel várták az ügyfeleket. A vevők ellenére mégsem tolakodtak az értékesítési pontokon, sokan úgy vélik, hogy az értékesítés csökkenése jövő év második feléig is eltarthat.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?