26 éves mélyponton az értékesítés: autótemetővé váltak a tengerentúli kikötők!

Pénzcentrum
2008. december 3. 12:00

A novemberi statisztikák összesítését követően megállapították, hogy az újautó értékesítés az 1982. októberi szintre esett vissza. Az eladások 37 %-os visszaesését követően az elmúlt hónapban mindössze 746.789 autó talált gazdára, ami még a szakértők legóvatosabb várakozásait is alulmúlta.


A raktárakban már nincs elég hely...

A detroiti gyárak az országos átlag alatt teljesítettek, a GM 41 %-kal, a Chrysler 47 %-kal kevesebb autót adott el, mint egy évvel korábban.

A legnagyobb japán konkurenseket sem kerülte el a zuhanás, a Toyota - a kamatmentes hitelakció ellenére - 34 %-ot, a Nissan 42 %-ot, a Honda pedig 32 %-ot esett vissza.

A GM vezető elemzője szerint az autóipar az egyik legnagyobb szenvedő alanya a pénzügyi válságnak, mivel az eladások zöme hitelből valósul meg. A gazdaság egyéb szegmenseinek kitettsége ugyan alacsonyabb, de ha így folytatódik, akkor rövidesen több nagyvállalat is lehúzhatja a rolót.

Az elmúlt 12 hónapban 10,2 millió új autó talált gazdára, amire valamivel több, mint 26 éve nem volt példa. A gyártók és a kereskedők az omladozó gazdaságot hibáztatják. Az autóhitelek szigorítása eleve visszavetette a keresletet, az emberek többsége a válságos helyzetben inkább a lakását és a munkahelyét félti, nem pedig autót vásárol.


...az autókat a kikötőkben tárolják, ameddig a szem ellát! (Forrás: news.yahoo.com)

A három detroiti autógyár Kongresszusi meghallgatáson vesz részt, ahol a 34 milliárd dolláros mentőcsomagról tárgyalnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A General Motorsnak 18 milliárd dollárra lenne szüksége a működés fenntartásához, a Chrysler 7 milliárd dollárt igényelne még az év végéig, a Ford pedig egy 9 milliárd dolláros készenléti hitelkeretre tart igényt, amit csak szükség esetén használna fel teljes egészében.

Az elemzők magasabb eladási statisztikákra számítottak, mivel az elmúlt időszakban drámaian csökkentek az üzemanyagárak, a szalonok pedig akciókkal és kedvezményekkel várták az ügyfeleket. A vevők ellenére mégsem tolakodtak az értékesítési pontokon, sokan úgy vélik, hogy az értékesítés csökkenése jövő év második feléig is eltarthat.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm