20 °C Budapest

26 éves mélyponton az értékesítés: autótemetővé váltak a tengerentúli kikötők!

Pénzcentrum
2008. december 3. 12:00

A novemberi statisztikák összesítését követően megállapították, hogy az újautó értékesítés az 1982. októberi szintre esett vissza. Az eladások 37 %-os visszaesését követően az elmúlt hónapban mindössze 746.789 autó talált gazdára, ami még a szakértők legóvatosabb várakozásait is alulmúlta.


A raktárakban már nincs elég hely...

A detroiti gyárak az országos átlag alatt teljesítettek, a GM 41 %-kal, a Chrysler 47 %-kal kevesebb autót adott el, mint egy évvel korábban.

A legnagyobb japán konkurenseket sem kerülte el a zuhanás, a Toyota - a kamatmentes hitelakció ellenére - 34 %-ot, a Nissan 42 %-ot, a Honda pedig 32 %-ot esett vissza.

A GM vezető elemzője szerint az autóipar az egyik legnagyobb szenvedő alanya a pénzügyi válságnak, mivel az eladások zöme hitelből valósul meg. A gazdaság egyéb szegmenseinek kitettsége ugyan alacsonyabb, de ha így folytatódik, akkor rövidesen több nagyvállalat is lehúzhatja a rolót.

Az elmúlt 12 hónapban 10,2 millió új autó talált gazdára, amire valamivel több, mint 26 éve nem volt példa. A gyártók és a kereskedők az omladozó gazdaságot hibáztatják. Az autóhitelek szigorítása eleve visszavetette a keresletet, az emberek többsége a válságos helyzetben inkább a lakását és a munkahelyét félti, nem pedig autót vásárol.


...az autókat a kikötőkben tárolják, ameddig a szem ellát! (Forrás: news.yahoo.com)

A három detroiti autógyár Kongresszusi meghallgatáson vesz részt, ahol a 34 milliárd dolláros mentőcsomagról tárgyalnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A General Motorsnak 18 milliárd dollárra lenne szüksége a működés fenntartásához, a Chrysler 7 milliárd dollárt igényelne még az év végéig, a Ford pedig egy 9 milliárd dolláros készenléti hitelkeretre tart igényt, amit csak szükség esetén használna fel teljes egészében.

Az elemzők magasabb eladási statisztikákra számítottak, mivel az elmúlt időszakban drámaian csökkentek az üzemanyagárak, a szalonok pedig akciókkal és kedvezményekkel várták az ügyfeleket. A vevők ellenére mégsem tolakodtak az értékesítési pontokon, sokan úgy vélik, hogy az értékesítés csökkenése jövő év második feléig is eltarthat.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem