24 °C Budapest

A Honda kiszáll a száguldó cirkuszból! A Forma-1-et is elérte a válság...

Pénzcentrum
2008. december 5. 12:00

A tegnapi találgatásokat követően a Honda vezetése ma megerősítette, hogy kiszállnak a Forma-1-ből. A csapat működtetése az elmúlt szezon során 218 millió dollárt (44 milliárd forintot) emésztett fel, a jelenlegi gazdasági körülmények között a sportág finanszírozhatatlanná vált a neves gyártó számára.

A Honda azt tervezi, hogy még az év vége előtt eladja a Forma-1-es csapatát, amennyiben ez nem sikerül, úgy már biztos, hogy egy istállóval kevesebb vág neki a 2009-es szezonnak. Más források szerint az egy hónapos határidőt a szezon márciusi nyitófutamáig ki lehet tolni, de annyival kevesebb ideje marad a vevőnek a felkészülésre.

Már az elmúlt hónapokban is szárnyra kaptak olyan hírek a Honda háza tájáról, hogy a csapatba pumpált dollár milliók ellenére eredménytelenül zárt szezon után fontolóra veszik a Forma-1-es indulást, de ilyen váratlan bejelentésre senki sem számított. A csapat 2008-ban csak a pont nélkül zárt Force Indiát előzte meg a konstruktőri világbajnokságban.

2006-ban még futamgyőzelmet ünnepeltek a Hungaroringen (Forrás: motorauthority.com)

A Honda vezetői úgy vélik, hogy a jövő évi kötelezően előírt technikai fejlesztések újabb pénztömegeket emésztenének fel, miközben az autóipar zuhanása miatt egyre kockázatosabbá vált a csapat működtetése. A Honda csapat alkalmazottai nem sok jóra számíthatnak az elkövetkező hónapokban, hacsak nem érkezik valaki, aki megmenti az istállót.

Csak abban bízhatnak, hogy a semmiből váratlanul felbukkan egy kérő, aki ég a vágytól, hogy beszálljon a Forma-1-be. Ha nem találnak vevőt, akkor a 2009-es szezont csak 9 csapat 18 autója kezdi meg, szemben az idei 22-vel (idény közben a szintén Honda motorral versenyző japán Super Aguri csapat is kiszállt).

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM