Milliárdokat érő nevek: tarolt a Toyota!

Pénzcentrum
2008. szeptember 26. 09:30

Egy márka értéke nagyon ingatag tud lenni. Szinte lehetetlen pontosan mérni, és számos folyamatosan változó tényező is befolyásolja, de ha arról van szó, hogy a vevők az egyik termékért hajlandóak-e többet fizetni vagy sem, akkor a márkaérték nagyon komoly befolyásoló tényező lehet. Az autók esetében ez végképp igaz, most felmérték, melyik a legjobb...

A márkanév az autóiparban kifejezetten fontos tényező, sokszor ez alapján döntik el a vásárlók, hogy milyen autót is választanak. Az egyik legjobb mutató, hogy mennyit ér egy adott név az autóiparban a minden évben elvégzett Best Global Brands kutatás.

Bár nem csak az autóiparban végezték el a felmérést, ezt a szegmenst kiragadva azt lehet mondani, hogy a legjobb márka a Toyota (a teljes listán is a 6. helyet szerezte meg), a becslések szerint 34 milliárd dolláros (5576 milliárd forint) márkaértékkel. Utána következik a Mercedes-Benz, amely az összesített listán a 11., majd a BMW, az összesített listán a 13. helyen.

A kutatások során a márkák értékét ugyanúgy értékelték, mint bármely más esetben a vállalati eszközöket, vagyis aszerint, hogy mennyit is fog hozni a vállalkozás számára az elkövetkezendő időszakban.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm