Milliárdokat érő nevek: tarolt a Toyota!

Pénzcentrum
2008. szeptember 26. 09:30

Egy márka értéke nagyon ingatag tud lenni. Szinte lehetetlen pontosan mérni, és számos folyamatosan változó tényező is befolyásolja, de ha arról van szó, hogy a vevők az egyik termékért hajlandóak-e többet fizetni vagy sem, akkor a márkaérték nagyon komoly befolyásoló tényező lehet. Az autók esetében ez végképp igaz, most felmérték, melyik a legjobb...

A márkanév az autóiparban kifejezetten fontos tényező, sokszor ez alapján döntik el a vásárlók, hogy milyen autót is választanak. Az egyik legjobb mutató, hogy mennyit ér egy adott név az autóiparban a minden évben elvégzett Best Global Brands kutatás.

Bár nem csak az autóiparban végezték el a felmérést, ezt a szegmenst kiragadva azt lehet mondani, hogy a legjobb márka a Toyota (a teljes listán is a 6. helyet szerezte meg), a becslések szerint 34 milliárd dolláros (5576 milliárd forint) márkaértékkel. Utána következik a Mercedes-Benz, amely az összesített listán a 11., majd a BMW, az összesített listán a 13. helyen.

A kutatások során a márkák értékét ugyanúgy értékelték, mint bármely más esetben a vállalati eszközöket, vagyis aszerint, hogy mennyit is fog hozni a vállalkozás számára az elkövetkezendő időszakban.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?