27 °C Budapest

Gázban az autóipar, elektromos járműveké a jövő?

Pénzcentrum
2008. szeptember 24. 18:00

Kedden bejelentette a Chrysler, hogy 2010-re elektromos autói már a szélesebb vásárlói réteg számára is elérhető lesz, természetesen csak akkor, ha a kormány valóban megsegíti az autógyártókat a beígért 25 milliárd dolláros államilag garantált hitellel.

Egy héttel ezelőtt ünnepelte a General Motors 100 éves fennállásának évfordulóját, amikor is bemutatták a Chevrolet Volt végleges külsejét, azt az elektromos autót, amitől a gyár nem kevesebbet, mint a válságból való kiutat reméli.

Az autógyártók már felismerték, hogy az üzemanyagárak mostani emelkedése mellett nincs nagyon más választásuk, mint alternatív megoldásokban gondolkodni. Ráadásul már a kormányok is belátták, nem csak a tengerentúlon, de Európában is, hogy támogatniuk kell a benzinfogyasztást csökkentő megoldásokat.

Az USA-ban ennek megfelelően a héten dönt a kongresszus, hogy megkapják-e az autógyártók a nekik ígért hitelt, amivel átvészelhetik az előttük álló kemény időket, és komolyan fejlesztésekbe foghatnak, a széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében.

A tervek szerint az egyik típus akkumulátora mintegy 40 mérföld, vagyis kb. 64 kilométer megtételére lesz képes, ezek után hagyományos üzemanyag fogyasztásra vált az autó. Kidobnak azonban egy tisztán árammal működő sportkocsit is, ami 150-200 mérföldig (240-320 kilométer) is elviszi utasait egy töltéssel. A harmadik típust olyan autósoknak találták ki, akik inkább csak kisebb távolságokra utaznak, például nyugdíjasoknak, illetve olyan utakon haladóknak, ahol sebességkorlátozás van érvényben, ugyanis ez csak 30 mérföldre (48 km) elegendő kapacitású akkumulátorral lesz felszerelve.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az árról, valamint arról, hogy hol fogja az autókat gyártani, meglehetősen félszegen nyilatkozik a cég, de korábbi kijelentések alapján 30-45 ezer dollár (4,9-7,3 millió forint) között mozog majd az ára, attól függően, hogy az állam nyújt-e valamiféle támogatást a vevőknek.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem