19 °C Budapest

Leáldozott a benzinfalóknak: itt az új kedvencek!

Pénzcentrum
2008. augusztus 5. 13:00

Összeállítást készített a BusinessWeek az Egyesült Államokban kapható személygépkocsik kombinált fogyasztási adatairól. Mindössze hat autó vegyes üzemanyag felhasználási adatait sikerült 7 literes átlagfogyasztás alá csökkenteni 100 kilométeren úgy, hogy a tesztek során a távolság egyik felét városi környezetben, a másikat pedig főútvonalon mérték.

A gyári adatok és az összeállítás során végzett mérések között lehetnek kisebb-nagyobb eltérések, de az adatok összesítését követően nem született váratlan végeredmény. A lista élén a Toyota Prius 2008-as modellje végzett 5,12 literes átlagfogyasztással. Őt követi a Honda Civic Hybrid, mely modell 5,60 liter üzemanyagot használt el száz kilométeren.

Az első hat helyezett modell esetében tudták hét liter alá szorítani a járművek átlagfogyasztását. A listán található személygépkocsik között a fogyasztási adatok nem mutattak különösebb eltérést, de óriási különbségek vannak az értékesítési adatok tekintetében és a járművek teljesítménye között is. A Smart és a Volkswagen Jetta a német, a Nissan Altima és a Toyota Camry a japán mérnökök precizitását dicséri.

A hibridek és az elektromos meghajtással is üzemelő járművek mellett a Mini Cooper az egyik legelőkelőbb helyen végzett modell, amely hagyományos meghajtással van felszerelve. Az elmúlt évben több fejlesztésen is keresztülment az autó, de a városi és az autóúton mért fogyasztási adatok között még így is több mint 30 %-os eltérést mértek.

A Prius és a Camry mögött a Yaris a harmadik Toyota modell, amely felkerült a tízes listára. A különleges megoldásoknak köszönhetően a jármű sokkal tágasabb belül, mint azt első ránézésre gondolnánk. Az automata váltós modell vizsgálatakor hasonló fogyasztási adatokat mértek, mint a kéziváltós jármű esetében. A modell Európában már kilenc éve kapható, de a növekvő üzemanyagárak miatt 2006-ban az Egyesült Államokban is piacra dobták.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?