8 °C Budapest

Leáldozott a benzinfalóknak: itt az új kedvencek!

Pénzcentrum
2008. augusztus 5. 13:00

Összeállítást készített a BusinessWeek az Egyesült Államokban kapható személygépkocsik kombinált fogyasztási adatairól. Mindössze hat autó vegyes üzemanyag felhasználási adatait sikerült 7 literes átlagfogyasztás alá csökkenteni 100 kilométeren úgy, hogy a tesztek során a távolság egyik felét városi környezetben, a másikat pedig főútvonalon mérték.

A gyári adatok és az összeállítás során végzett mérések között lehetnek kisebb-nagyobb eltérések, de az adatok összesítését követően nem született váratlan végeredmény. A lista élén a Toyota Prius 2008-as modellje végzett 5,12 literes átlagfogyasztással. Őt követi a Honda Civic Hybrid, mely modell 5,60 liter üzemanyagot használt el száz kilométeren.

Az első hat helyezett modell esetében tudták hét liter alá szorítani a járművek átlagfogyasztását. A listán található személygépkocsik között a fogyasztási adatok nem mutattak különösebb eltérést, de óriási különbségek vannak az értékesítési adatok tekintetében és a járművek teljesítménye között is. A Smart és a Volkswagen Jetta a német, a Nissan Altima és a Toyota Camry a japán mérnökök precizitását dicséri.

A hibridek és az elektromos meghajtással is üzemelő járművek mellett a Mini Cooper az egyik legelőkelőbb helyen végzett modell, amely hagyományos meghajtással van felszerelve. Az elmúlt évben több fejlesztésen is keresztülment az autó, de a városi és az autóúton mért fogyasztási adatok között még így is több mint 30 %-os eltérést mértek.

A Prius és a Camry mögött a Yaris a harmadik Toyota modell, amely felkerült a tízes listára. A különleges megoldásoknak köszönhetően a jármű sokkal tágasabb belül, mint azt első ránézésre gondolnánk. Az automata váltós modell vizsgálatakor hasonló fogyasztási adatokat mértek, mint a kéziváltós jármű esetében. A modell Európában már kilenc éve kapható, de a növekvő üzemanyagárak miatt 2006-ban az Egyesült Államokban is piacra dobták.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm