12 °C Budapest

Jaj az autósoknak! - Újabb benzinár-emelés

Pénzcentrum
2007. november 12. 13:45

Szerdán 0 órától bruttó 3 forinttal emeli a MOL a benzinek árát, miközben a gázolaj ára 4 forinttal emelkedik - tudta meg a portfolio.hu. Mint ismeretes, az elmúlt egy-két hétben brutális mértékű olajár-emelkedés történt a nemzetközi piacokon, így az emelés most sem tekinthető váratlan lépésnek.

A portfolio.hu értesülései szerint szerdán 0 órától újra emelkedik az üzemanyagok ára, a benzineké 3, a gázolajé pedig 4 forinttal. Egy héttel korábban a benzin ára 4, a gázolajé pedig 6 forinttal emelkedett, melyet megelőzően (két héttel ezelőtt) szintén 4-6 forintos emelés történt. A mai bejelentéssel együtt három hét alatt a benzin 11 forintos, a gázolaj pedig 16 forintos dráguláson megy majd keresztül.


A dízelolaj ára a jövedéki adóval terhelt nettó nagykereskedelmi listaár szintjén ezzel már nem egész 3 forinttal múlja alul a 95-ös benzin árát, mely a kutakon elérhető kiskereskedelmi szinten mintegy 4 forintos különbséget jelent.

Az emelés nem tekinthető nagy meglepetésnek azok után, hogy a nyersolaj ára a világpiacon brutális mértékben nőtt az elmúlt két-három hétben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A brent árfolyamának alakulása
brent-1y
Energia - alapanyag melléklet

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem