5 °C Budapest

Jaj az autósoknak! - Újabb benzinár-emelés

Pénzcentrum
2007. november 12. 13:45

Szerdán 0 órától bruttó 3 forinttal emeli a MOL a benzinek árát, miközben a gázolaj ára 4 forinttal emelkedik - tudta meg a portfolio.hu. Mint ismeretes, az elmúlt egy-két hétben brutális mértékű olajár-emelkedés történt a nemzetközi piacokon, így az emelés most sem tekinthető váratlan lépésnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A portfolio.hu értesülései szerint szerdán 0 órától újra emelkedik az üzemanyagok ára, a benzineké 3, a gázolajé pedig 4 forinttal. Egy héttel korábban a benzin ára 4, a gázolajé pedig 6 forinttal emelkedett, melyet megelőzően (két héttel ezelőtt) szintén 4-6 forintos emelés történt. A mai bejelentéssel együtt három hét alatt a benzin 11 forintos, a gázolaj pedig 16 forintos dráguláson megy majd keresztül.


A dízelolaj ára a jövedéki adóval terhelt nettó nagykereskedelmi listaár szintjén ezzel már nem egész 3 forinttal múlja alul a 95-ös benzin árát, mely a kutakon elérhető kiskereskedelmi szinten mintegy 4 forintos különbséget jelent.

Az emelés nem tekinthető nagy meglepetésnek azok után, hogy a nyersolaj ára a világpiacon brutális mértékben nőtt az elmúlt két-három hétben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A brent árfolyamának alakulása
brent-1y
Energia - alapanyag melléklet

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20