4 °C Budapest

Jaj az autósoknak! - Újabb benzinár-emelés

Pénzcentrum
2007. november 12. 13:45

Szerdán 0 órától bruttó 3 forinttal emeli a MOL a benzinek árát, miközben a gázolaj ára 4 forinttal emelkedik - tudta meg a portfolio.hu. Mint ismeretes, az elmúlt egy-két hétben brutális mértékű olajár-emelkedés történt a nemzetközi piacokon, így az emelés most sem tekinthető váratlan lépésnek.

A portfolio.hu értesülései szerint szerdán 0 órától újra emelkedik az üzemanyagok ára, a benzineké 3, a gázolajé pedig 4 forinttal. Egy héttel korábban a benzin ára 4, a gázolajé pedig 6 forinttal emelkedett, melyet megelőzően (két héttel ezelőtt) szintén 4-6 forintos emelés történt. A mai bejelentéssel együtt három hét alatt a benzin 11 forintos, a gázolaj pedig 16 forintos dráguláson megy majd keresztül.


A dízelolaj ára a jövedéki adóval terhelt nettó nagykereskedelmi listaár szintjén ezzel már nem egész 3 forinttal múlja alul a 95-ös benzin árát, mely a kutakon elérhető kiskereskedelmi szinten mintegy 4 forintos különbséget jelent.

Az emelés nem tekinthető nagy meglepetésnek azok után, hogy a nyersolaj ára a világpiacon brutális mértékben nőtt az elmúlt két-három hétben.

A brent árfolyamának alakulása
brent-1y
Energia - alapanyag melléklet

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?