8 °C Budapest

Te mennyit fizettél az akksidért? A legdrágább lett a legrosszabb...

Pénzcentrum
2007. november 13. 11:00

A tél és a hideg elérkeztével sokan tapasztalhatják, hogy a nyáron még jól működő akkumulátoruk a fagy során rosszul teljesít, és gyakorta kell elővenni a töltőt a garázsból. Az akksikat elméletben 4-5 éves időtartamra tervezik, ez azonban a használat és minőség függvényében könnyen lerövidülhet. A német autósszövetség, az ADAC idén télen ismét górcső alá vett 10 új modellt, hogy megtudjuk az ár ténylegesen minőséget is jelent?

Az ADAC szakemberei 8 vizsgált akkumulátort autósboltokban, kettőt pedig egy Ford és egy Opel márkakereskedésében vásároltak meg. Ezeket később teszteknek vetették alá, melyek keretében tíz fontos tulajdonságot vizsgáltak a kapacitástól a hidegindításra adott reakcióig.

A tesztek végeredményben arra a következtetésre jutottak, hogy az ár korántsem garantálja a minőséget, az ADAC által felállított ranglistán ugyanis pontosan a legdrágább akksi, a Motorcraft Calcium Plus végzett az utolsó helyen. Az akkumulátorokat vizsgáló mérnökök csak 3 esetben találták úgy, hogy a megvásárolt termék jó minőségű, kitűnőnek azonban egyetlen modellt sem minősítettek.

A felállított ranglista érdekessége, hogy míg a Berga Power Block, az Opel és a Moll M3 Plus K2 akkumulátorok az első helyeken végeztek, addig a Bosch és a Banner termékei csak a középmezőnyt gyarapították.

Akkumulátorok minősége 2007. november

Forrás: ADAC

Az ADAC szakemberei főként olyan akkumulátorokat vizsgáltak, melyeket általában középkategóriás modelleknél használnak. Több esetben is tapasztaltak azonban hiányosságokat az akkumulátorok borításán közölt információval kapcsolatban. Egyes modellek esetében egyszerűen rossz adatok voltak feltüntetve, míg másoknál azok a ténylegesnél kedvezőbb színben tüntették fel az adott akkumulátor teljesítményét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szakemberek azt is vizsgálták, hogy mennyire biztonságosak ezek a kiválasztott akkumulátorok, egyetlen modell esetében sem találtak azonban olyan problémát, amely baleset esetén robbanáshoz vezethetett volna.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem