4 °C Budapest

Itt a legjobban fogyasztó autók listája: döbbenetes helyen a német modellek

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 14:00

A környezetvédelem előtérbe kerülésével egyre többen fordítanak figyelmet arra, hogy az általuk megvásárolt autó milyen mértékben befolyásolja ökológiai lábnyomukat, vagyis, hogy mekkora plusz terhelést jelent a környezet számára.

Az energiahatékonyabb gazdaságért tanács az Egyesült Államokban minden esztendőben közzéteszi a legkevésbé és a leginkább környezetbarát modellek listáját, melynek alapját a vizsgált modellek üzemanyag-hatékonysága adja.

A legzöldebb, vagyis legkevésbé környezetszennyező modellek listáján meglepő módon nem egy hibrid, hanem egy gázmeghajtású modell végzett az első helyen: a Honda Civic GX. A lista összes helyén japán gyártmányú modell áll.


Az üvegház hatást okozó gázok legnagyobb kibocsátói között azonban többségében amerikai terepjárókkal és pickupokkal találkozhatunk. Bár a rangsor elején az amerikai exportjukat az idei évben jelentősen növelő német autógyárak: a Volkswagen és a Mercedes végeztek.

Az amerikai autók a legjobb 12 közé sem fértek fel, amely azért azt jelzi, hogy a detroiti gyártók minél inkább környezetbarát modellek gyártására irányuló törekvését még nem koronázta siker.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58