Itt a legjobban fogyasztó autók listája: döbbenetes helyen a német modellek

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 14:00

A környezetvédelem előtérbe kerülésével egyre többen fordítanak figyelmet arra, hogy az általuk megvásárolt autó milyen mértékben befolyásolja ökológiai lábnyomukat, vagyis, hogy mekkora plusz terhelést jelent a környezet számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az energiahatékonyabb gazdaságért tanács az Egyesült Államokban minden esztendőben közzéteszi a legkevésbé és a leginkább környezetbarát modellek listáját, melynek alapját a vizsgált modellek üzemanyag-hatékonysága adja.

A legzöldebb, vagyis legkevésbé környezetszennyező modellek listáján meglepő módon nem egy hibrid, hanem egy gázmeghajtású modell végzett az első helyen: a Honda Civic GX. A lista összes helyén japán gyártmányú modell áll.


Az üvegház hatást okozó gázok legnagyobb kibocsátói között azonban többségében amerikai terepjárókkal és pickupokkal találkozhatunk. Bár a rangsor elején az amerikai exportjukat az idei évben jelentősen növelő német autógyárak: a Volkswagen és a Mercedes végeztek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az amerikai autók a legjobb 12 közé sem fértek fel, amely azért azt jelzi, hogy a detroiti gyártók minél inkább környezetbarát modellek gyártására irányuló törekvését még nem koronázta siker.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20