Itt a legkedveltebb autók listája! - Valamit tudhatnak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 13:00

A márkákról alkotott elképzelésünk nagyobb szerepet játszik a vásárlói döntések meghozatalában, mint ahogy azt az átlag vásárló gondolná, vallják egyhangúlag a tengerentúli szakértők. Persze ez nem meglepő, ha egy tábla csokoládéról vagy egy üveg üdítőről van szó, annál érdekesebb, hogy a szakértők szerint, a gyártók által kialakított imázs az olyan nagy horderővel bíró döntéseknél is fontos szerepet játszik mint az autóvásárlás.

Az autógyártók pontosan ezért kísérik figyelemmel a különböző kutatócégek által készített fogyasztói felméréseket, melyek lehetővé teszik, hogy területileg és korcsoport szerint célozva próbálják minél eladhatóbbá tenni modelljeiket.

A Kelley Blue Book múlt héten tette közzé a 2007. második félévében készült közvélemény-kutatásának eredményét, melynek keretében több ezer potenciális vásárló véleményét kérték ki a különböző márkákkal kapcsolatban. A cég ismét a már megszokott három kérdésre kereste a választ, vagyis, hogy milyennek értékelik a fogyasztók a különböző modellek külső és belső designját, illetve vezethetőségét.

A három kérdés alapján a hét alapkategóriában keresték meg a legjobb márkát, amely minden szempontból megfelelt a fogyasztók "ideális autóról" alkotott elképzeléseinek.

A külső design esetében elég vegyes a kép, a listára felfértek a japán, a német és az amerikai márkák is. Az itthon leggyakoribbnak számító középkategóriás autók között a japán Honda lett a legjobb.


A belső kialakítás és a vezethetőség tekintetében azonban a teljes a japán Toyota, és luxusmárkája, a Lexus egyeduralma. A legjobbak listája egyedül a Chevrolet bírta még el, amely a platós kisteherautók között hozta el a legjobbnak járó díjat.


A Kelley Blue Book a "leges-legjobbakat" is kiemelte a különböző kérdésekre adott válaszok alapján. A külső designért a Porsche, a belső kialakításért pedig a Lexus viheti haza a képzeletbeli díjat. A legjobb presztízsmárka pedig a német Mercedes-Benz lett.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19