18 °C Budapest

Itt a legkedveltebb autók listája! - Valamit tudhatnak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 13:00

A márkákról alkotott elképzelésünk nagyobb szerepet játszik a vásárlói döntések meghozatalában, mint ahogy azt az átlag vásárló gondolná, vallják egyhangúlag a tengerentúli szakértők. Persze ez nem meglepő, ha egy tábla csokoládéról vagy egy üveg üdítőről van szó, annál érdekesebb, hogy a szakértők szerint, a gyártók által kialakított imázs az olyan nagy horderővel bíró döntéseknél is fontos szerepet játszik mint az autóvásárlás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az autógyártók pontosan ezért kísérik figyelemmel a különböző kutatócégek által készített fogyasztói felméréseket, melyek lehetővé teszik, hogy területileg és korcsoport szerint célozva próbálják minél eladhatóbbá tenni modelljeiket.

A Kelley Blue Book múlt héten tette közzé a 2007. második félévében készült közvélemény-kutatásának eredményét, melynek keretében több ezer potenciális vásárló véleményét kérték ki a különböző márkákkal kapcsolatban. A cég ismét a már megszokott három kérdésre kereste a választ, vagyis, hogy milyennek értékelik a fogyasztók a különböző modellek külső és belső designját, illetve vezethetőségét.

A három kérdés alapján a hét alapkategóriában keresték meg a legjobb márkát, amely minden szempontból megfelelt a fogyasztók "ideális autóról" alkotott elképzeléseinek.

A külső design esetében elég vegyes a kép, a listára felfértek a japán, a német és az amerikai márkák is. Az itthon leggyakoribbnak számító középkategóriás autók között a japán Honda lett a legjobb.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A belső kialakítás és a vezethetőség tekintetében azonban a teljes a japán Toyota, és luxusmárkája, a Lexus egyeduralma. A legjobbak listája egyedül a Chevrolet bírta még el, amely a platós kisteherautók között hozta el a legjobbnak járó díjat.


A Kelley Blue Book a "leges-legjobbakat" is kiemelte a különböző kérdésekre adott válaszok alapján. A külső designért a Porsche, a belső kialakításért pedig a Lexus viheti haza a képzeletbeli díjat. A legjobb presztízsmárka pedig a német Mercedes-Benz lett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?