Tarolt a tolvajok kedvenc autója!

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 13:00

Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen az idei évben két kategóriában hozta el a "Legjobb választás" díjat, tette közzé néhány napja a cég amerikai leányvállalata. A német óriásvállalat által gyártott modellek az IntelliChoice és az AutoPacific által mért adatok alapján összeállított ranglistán kerültek fel a dobogó legtetejére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A középkategóriás sportkocsik között a Volkswagen GTI, míg középkategóriában az új Jetta modell érdemelte ki a szakértők elismerését. A rangsorok elkészítésekor a fenntartási költségek becsült összege játszotta az egyik, a felhasználók elégedettségi szintje pedig a másik szerepet.

Az IntelliChoice felmérésének keretében az értékvesztés, a szervíz- és üzemanyagköltség és a biztosítási díjak nagysága alapján rangsorolta a modelleket, míg az AutoPacific egy 38 kérdéses, termékfókuszú kérdőív segítségével kereste az autósok kedvenceit.

A Volkswagen amerikai leányvállalatának menedzsere erőfeszítéseik eredményeiként értékelte a díjakat. Véleménye szerint a fogyasztók végre felismerték, hogy az általuk gyártott modellek megvételével alacsony fenntartási költségek mellett jól megtervezett és biztonságos gépkocsikhoz juthatnak.

Hazánkban azonban nem csak a vásárlók körében népszerű a Volkswagen, az autó tolvajok között is kedvencnek számít a márka, főként kiskategóriás modelljei. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy körülbelül 250 ezer Volkswagen jelzést viselő autó szaladgál ma a hazai utakon, ezzel a német autógyártó a harmadik legkedveltebb márka, melyet csak az Opel és a Suzuki előz meg. Így a tolvajokvan van miből válogatni. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06