Kétszer büntettek meg egy parkolásért? Ne hagyd annyiban!

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 09:30

Amennyiben a Centrum Parkoló Kft. nem tesz eleget a közigazgatási hivatal felszólításának, és nem szünteti meg jogsértő üzleti gyakorlatát, a hivatal a bíróságtól kéri majd a határozat hatályon kívül helyezését és a szabálytalanságok felszámolását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási hivatal jogsértőnek minősítette a Centrum Parkoló Kft. követelésállományának értékesítését is. Ehhez ugyanis először önkormányzati rendeletben kellet volna rögzíteni az eljárási szabályokat, amire nem került sor.

Emellett ugyancsak törvénybe ütközik az a bevett gyakorlat, miszerint a Centrum többször is szankcionál egy mulasztást, illetve nem fogadja el a dokumentumokkal igazolt egészségügyi szükséghelyzetet.

A hivatal szerint a cég panaszkezelése is hagy némi kívánnivalót maga után. A vizsgálatok során kiderült, hogy a Centrum több évre visszamenőleg követeli a parkolási díjat, ezzel figyelmen kívül hagyva az önkormányzatok selejtezési gyakorlatát.

A fejlemények mindenképpen jó hírt jelenetek a budapesti autósoknak, a jogsértések megszüntetése ugyanis egyértelműen a jogaik védelmét és javukat szolgálja majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?