12 °C Budapest

Mikor a fagyi visszanyal: felszámolási eljárás egy parkolótársaság ellen

Pénzcentrum
2007. január 11. 10:51

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom Egyesület /EMPAMO/ a hét elején felszámolási eljárást indított a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ellen, mivel az egy éve nem hallandó kifizeti egy autósnak a bíróság által jogerősen megítélt perköltségét.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 hónappal ezelőtt meghozott jogerős végzésével 10.000.- forint perköltséget ítélt meg egy jogalap nélkül perbevont autós javára. A parkolási társaság azért, hogy elkerülje a parkolási per jogerős elvesztését, inkább visszavonta az autóssal szembeni keresetét. A hatályos perrendtartás szerint azonban, a perbe vont fél ilyenkor is jogosult költségei megtérítésére, melyet ez esetben a bíróság a törvényes minimumon, tízezer forintban határozott meg. A több önkormányzat közös tulajdonában lévő parkolási társaság azonban az elmúlt 11 hónapban kapott többszöri írásbeli felszólítás ellenére sem volt hajlandó a minimálbér 20 %-át sem elérő perköltségét az autósnak megtéríteni.

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom Egyesület, mely a teljesíthetetlen feltételekkel működő, forgalomszabályozás mondvacsinált ürügyén terjeszkedő és kimeríthetetlen étvágyú parkolási rendszer elfogadhatóbbá tételére alakult, érdekvédelmi tevékenységének részeként megvásárolta az autóstól e követelést, majd azt megkísérelte behajtani a parkolási társulástól. Mivel a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. szándékosan jogsértő magatartását tovább folytatva az egyesületnek sem volt hajlandó a jogerősen megítélt perköltséget kifizetni, így az egyesület "kénytelen" követelését felszámolási eljárás útján érvényesíteni.

Az egyesület - ahogy idáig, ezentúl is - minden törvényes eszközzel fel fog lépni a jogszabályokra fittyet hányó, hivatalos személy szerepében tetszelgő parkolási társulások ellen.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem