15 °C Budapest

A legjobb autóhitelek: hogy csalódás nélkül megúszd...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 10:30

A verseny éleződése és az autópiaci kereslet visszaesése arra sarkallja a hitelezőket, hogy minél szélesebb vásárlói réteget megcélzó termékpalettát alakítsanak ki, akár a kereskedői, akár a lakossági hiteltermékekről legyen szó.

A J.D. Power and Associates az idei évben is elkészítette szokásos elégedettségi felmérését, melynek keretében 4845 kereskedőt kérdezett meg arról, hogy mi a véleménye a vele kapcsolatban álló vagy nem álló finanszírozókról. A megkérdezéseket 2007. márciusa és májusa között bonyolította a kutatóintézet, ezért a válaszok valószínűleg optimistább képet mutatnak mint a jelenlegi hangulat.

A kereskedők 57 százaléka azt tapasztalta, hogy az elmúlt egy évben a mindeddig csak a prime szegmensben tevékenykedő finanszírozók is elkezdtek a magas kockázatot jelentő ügyfelek számára hiteleket nyújtani, míg a hagyományos subprime hitelezők közül csak kevesen tudnak betörni a jó fizetőképességgel rendelkező hitelfelvevők piacára.

A subprime hitelezők ezért főként a direkt értékesítésre helyezték a hangsúlyt. Az elmúlt időszakban a kereskedők 20 százaléka tapasztalta úgy, hogy megszaporodott azon ügyfeleknek a száma, akik eleve már egy finanszírozó társaságában léptek be kapuikon és választották ki az általuk megfelelőnek ítélt modellt.

Ez mindenképpen nyomást gyakorol az autószalonok tulajdonosaira, akik így kénytelen-kelletlen, de aktívabb kapcsolatot alakítanak ki a subprime hitelezőkkel. Az autófinanszírozással foglalkozó pénzügyi vállalkozásokat, illetve hitelintézeteket három kategóriában minősítették a kereskedők.

A lakossági finanszírozók között ismét a már négy éve veretlen BMW Financial Services volt az első, mely az elérhető 1000 pontból összesen 954-et kapott. A BMW-t szorosan követi a Mercedes-Benz pénzügyi partnere.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jó fizetőképességgel rendelkező ügyfelek számára hitel ajánló finanszírozók között ezzel szemben a Mercedes-Benz FS lett az első, de dobogós helyet kapott még a BMW és a Toyota finanszírozója is.

A kereskedőknek nyújtott, úgynevezett floor plan hitelek is a Mercedes-Benz bizonyult a legjobbnak, mely mind árban, mind pedig szolgáltatások terén a terén a legjobbat nyújtja. A finanszírozók háza táján tehát egyértelmű a német dominancia.

Az új- és használtautók piacán történő kereslet-visszaesés mögött, a rendelkezésre álló jövedelem csökkenésén kívül, az a tényező húzódhat meg, hogy a kockázatosabb ügyfelek kiestek a hitelezhetők köréből, mivel a piacra nemrégiben belépett prime finanszírozók ismét szigorítottak a hitelezési gyakorlatukon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem