29 °C Budapest

A legjobb autóhitelek: hogy csalódás nélkül megúszd...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 10:30

A verseny éleződése és az autópiaci kereslet visszaesése arra sarkallja a hitelezőket, hogy minél szélesebb vásárlói réteget megcélzó termékpalettát alakítsanak ki, akár a kereskedői, akár a lakossági hiteltermékekről legyen szó.

A J.D. Power and Associates az idei évben is elkészítette szokásos elégedettségi felmérését, melynek keretében 4845 kereskedőt kérdezett meg arról, hogy mi a véleménye a vele kapcsolatban álló vagy nem álló finanszírozókról. A megkérdezéseket 2007. márciusa és májusa között bonyolította a kutatóintézet, ezért a válaszok valószínűleg optimistább képet mutatnak mint a jelenlegi hangulat.

A kereskedők 57 százaléka azt tapasztalta, hogy az elmúlt egy évben a mindeddig csak a prime szegmensben tevékenykedő finanszírozók is elkezdtek a magas kockázatot jelentő ügyfelek számára hiteleket nyújtani, míg a hagyományos subprime hitelezők közül csak kevesen tudnak betörni a jó fizetőképességgel rendelkező hitelfelvevők piacára.

A subprime hitelezők ezért főként a direkt értékesítésre helyezték a hangsúlyt. Az elmúlt időszakban a kereskedők 20 százaléka tapasztalta úgy, hogy megszaporodott azon ügyfeleknek a száma, akik eleve már egy finanszírozó társaságában léptek be kapuikon és választották ki az általuk megfelelőnek ítélt modellt.

Ez mindenképpen nyomást gyakorol az autószalonok tulajdonosaira, akik így kénytelen-kelletlen, de aktívabb kapcsolatot alakítanak ki a subprime hitelezőkkel. Az autófinanszírozással foglalkozó pénzügyi vállalkozásokat, illetve hitelintézeteket három kategóriában minősítették a kereskedők.

A lakossági finanszírozók között ismét a már négy éve veretlen BMW Financial Services volt az első, mely az elérhető 1000 pontból összesen 954-et kapott. A BMW-t szorosan követi a Mercedes-Benz pénzügyi partnere.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A jó fizetőképességgel rendelkező ügyfelek számára hitel ajánló finanszírozók között ezzel szemben a Mercedes-Benz FS lett az első, de dobogós helyet kapott még a BMW és a Toyota finanszírozója is.

A kereskedőknek nyújtott, úgynevezett floor plan hitelek is a Mercedes-Benz bizonyult a legjobbnak, mely mind árban, mind pedig szolgáltatások terén a terén a legjobbat nyújtja. A finanszírozók háza táján tehát egyértelmű a német dominancia.

Az új- és használtautók piacán történő kereslet-visszaesés mögött, a rendelkezésre álló jövedelem csökkenésén kívül, az a tényező húzódhat meg, hogy a kockázatosabb ügyfelek kiestek a hitelezhetők köréből, mivel a piacra nemrégiben belépett prime finanszírozók ismét szigorítottak a hitelezési gyakorlatukon.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem