4 °C Budapest

A legjobb autóhitelek: hogy csalódás nélkül megúszd...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 10:30

A verseny éleződése és az autópiaci kereslet visszaesése arra sarkallja a hitelezőket, hogy minél szélesebb vásárlói réteget megcélzó termékpalettát alakítsanak ki, akár a kereskedői, akár a lakossági hiteltermékekről legyen szó.

A J.D. Power and Associates az idei évben is elkészítette szokásos elégedettségi felmérését, melynek keretében 4845 kereskedőt kérdezett meg arról, hogy mi a véleménye a vele kapcsolatban álló vagy nem álló finanszírozókról. A megkérdezéseket 2007. márciusa és májusa között bonyolította a kutatóintézet, ezért a válaszok valószínűleg optimistább képet mutatnak mint a jelenlegi hangulat.

A kereskedők 57 százaléka azt tapasztalta, hogy az elmúlt egy évben a mindeddig csak a prime szegmensben tevékenykedő finanszírozók is elkezdtek a magas kockázatot jelentő ügyfelek számára hiteleket nyújtani, míg a hagyományos subprime hitelezők közül csak kevesen tudnak betörni a jó fizetőképességgel rendelkező hitelfelvevők piacára.

A subprime hitelezők ezért főként a direkt értékesítésre helyezték a hangsúlyt. Az elmúlt időszakban a kereskedők 20 százaléka tapasztalta úgy, hogy megszaporodott azon ügyfeleknek a száma, akik eleve már egy finanszírozó társaságában léptek be kapuikon és választották ki az általuk megfelelőnek ítélt modellt.

Ez mindenképpen nyomást gyakorol az autószalonok tulajdonosaira, akik így kénytelen-kelletlen, de aktívabb kapcsolatot alakítanak ki a subprime hitelezőkkel. Az autófinanszírozással foglalkozó pénzügyi vállalkozásokat, illetve hitelintézeteket három kategóriában minősítették a kereskedők.

A lakossági finanszírozók között ismét a már négy éve veretlen BMW Financial Services volt az első, mely az elérhető 1000 pontból összesen 954-et kapott. A BMW-t szorosan követi a Mercedes-Benz pénzügyi partnere.

A jó fizetőképességgel rendelkező ügyfelek számára hitel ajánló finanszírozók között ezzel szemben a Mercedes-Benz FS lett az első, de dobogós helyet kapott még a BMW és a Toyota finanszírozója is.

A kereskedőknek nyújtott, úgynevezett floor plan hitelek is a Mercedes-Benz bizonyult a legjobbnak, mely mind árban, mind pedig szolgáltatások terén a terén a legjobbat nyújtja. A finanszírozók háza táján tehát egyértelmű a német dominancia.

Az új- és használtautók piacán történő kereslet-visszaesés mögött, a rendelkezésre álló jövedelem csökkenésén kívül, az a tényező húzódhat meg, hogy a kockázatosabb ügyfelek kiestek a hitelezhetők köréből, mivel a piacra nemrégiben belépett prime finanszírozók ismét szigorítottak a hitelezési gyakorlatukon.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?