10 °C Budapest

A legjobb autóhitelek: hogy csalódás nélkül megúszd...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 10:30

A verseny éleződése és az autópiaci kereslet visszaesése arra sarkallja a hitelezőket, hogy minél szélesebb vásárlói réteget megcélzó termékpalettát alakítsanak ki, akár a kereskedői, akár a lakossági hiteltermékekről legyen szó.

A J.D. Power and Associates az idei évben is elkészítette szokásos elégedettségi felmérését, melynek keretében 4845 kereskedőt kérdezett meg arról, hogy mi a véleménye a vele kapcsolatban álló vagy nem álló finanszírozókról. A megkérdezéseket 2007. márciusa és májusa között bonyolította a kutatóintézet, ezért a válaszok valószínűleg optimistább képet mutatnak mint a jelenlegi hangulat.

A kereskedők 57 százaléka azt tapasztalta, hogy az elmúlt egy évben a mindeddig csak a prime szegmensben tevékenykedő finanszírozók is elkezdtek a magas kockázatot jelentő ügyfelek számára hiteleket nyújtani, míg a hagyományos subprime hitelezők közül csak kevesen tudnak betörni a jó fizetőképességgel rendelkező hitelfelvevők piacára.

A subprime hitelezők ezért főként a direkt értékesítésre helyezték a hangsúlyt. Az elmúlt időszakban a kereskedők 20 százaléka tapasztalta úgy, hogy megszaporodott azon ügyfeleknek a száma, akik eleve már egy finanszírozó társaságában léptek be kapuikon és választották ki az általuk megfelelőnek ítélt modellt.

Ez mindenképpen nyomást gyakorol az autószalonok tulajdonosaira, akik így kénytelen-kelletlen, de aktívabb kapcsolatot alakítanak ki a subprime hitelezőkkel. Az autófinanszírozással foglalkozó pénzügyi vállalkozásokat, illetve hitelintézeteket három kategóriában minősítették a kereskedők.

A lakossági finanszírozók között ismét a már négy éve veretlen BMW Financial Services volt az első, mely az elérhető 1000 pontból összesen 954-et kapott. A BMW-t szorosan követi a Mercedes-Benz pénzügyi partnere.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A jó fizetőképességgel rendelkező ügyfelek számára hitel ajánló finanszírozók között ezzel szemben a Mercedes-Benz FS lett az első, de dobogós helyet kapott még a BMW és a Toyota finanszírozója is.

A kereskedőknek nyújtott, úgynevezett floor plan hitelek is a Mercedes-Benz bizonyult a legjobbnak, mely mind árban, mind pedig szolgáltatások terén a terén a legjobbat nyújtja. A finanszírozók háza táján tehát egyértelmű a német dominancia.

Az új- és használtautók piacán történő kereslet-visszaesés mögött, a rendelkezésre álló jövedelem csökkenésén kívül, az a tényező húzódhat meg, hogy a kockázatosabb ügyfelek kiestek a hitelezhetők köréből, mivel a piacra nemrégiben belépett prime finanszírozók ismét szigorítottak a hitelezési gyakorlatukon.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem