A legjobb autóhitelek: hogy csalódás nélkül megúszd...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 10:30

A verseny éleződése és az autópiaci kereslet visszaesése arra sarkallja a hitelezőket, hogy minél szélesebb vásárlói réteget megcélzó termékpalettát alakítsanak ki, akár a kereskedői, akár a lakossági hiteltermékekről legyen szó.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A J.D. Power and Associates az idei évben is elkészítette szokásos elégedettségi felmérését, melynek keretében 4845 kereskedőt kérdezett meg arról, hogy mi a véleménye a vele kapcsolatban álló vagy nem álló finanszírozókról. A megkérdezéseket 2007. márciusa és májusa között bonyolította a kutatóintézet, ezért a válaszok valószínűleg optimistább képet mutatnak mint a jelenlegi hangulat.

A kereskedők 57 százaléka azt tapasztalta, hogy az elmúlt egy évben a mindeddig csak a prime szegmensben tevékenykedő finanszírozók is elkezdtek a magas kockázatot jelentő ügyfelek számára hiteleket nyújtani, míg a hagyományos subprime hitelezők közül csak kevesen tudnak betörni a jó fizetőképességgel rendelkező hitelfelvevők piacára.

A subprime hitelezők ezért főként a direkt értékesítésre helyezték a hangsúlyt. Az elmúlt időszakban a kereskedők 20 százaléka tapasztalta úgy, hogy megszaporodott azon ügyfeleknek a száma, akik eleve már egy finanszírozó társaságában léptek be kapuikon és választották ki az általuk megfelelőnek ítélt modellt.

Ez mindenképpen nyomást gyakorol az autószalonok tulajdonosaira, akik így kénytelen-kelletlen, de aktívabb kapcsolatot alakítanak ki a subprime hitelezőkkel. Az autófinanszírozással foglalkozó pénzügyi vállalkozásokat, illetve hitelintézeteket három kategóriában minősítették a kereskedők.

A lakossági finanszírozók között ismét a már négy éve veretlen BMW Financial Services volt az első, mely az elérhető 1000 pontból összesen 954-et kapott. A BMW-t szorosan követi a Mercedes-Benz pénzügyi partnere.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A jó fizetőképességgel rendelkező ügyfelek számára hitel ajánló finanszírozók között ezzel szemben a Mercedes-Benz FS lett az első, de dobogós helyet kapott még a BMW és a Toyota finanszírozója is.

A kereskedőknek nyújtott, úgynevezett floor plan hitelek is a Mercedes-Benz bizonyult a legjobbnak, mely mind árban, mind pedig szolgáltatások terén a terén a legjobbat nyújtja. A finanszírozók háza táján tehát egyértelmű a német dominancia.

Az új- és használtautók piacán történő kereslet-visszaesés mögött, a rendelkezésre álló jövedelem csökkenésén kívül, az a tényező húzódhat meg, hogy a kockázatosabb ügyfelek kiestek a hitelezhetők köréből, mivel a piacra nemrégiben belépett prime finanszírozók ismét szigorítottak a hitelezési gyakorlatukon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20