Családi autók: lássuk, mennyit kérnek a legjobbakért?

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 13:00

Augusztus az autóvásárlóké, mondják a sokéves tapasztalattal rendelkező tengerentúli szakemberek, a kereskedők ugyanis kivételes akciókkal próbálnak megszabadulni az előző évi modellektől az újak megérkezése előtt. S bár az amerikai autóeladások is visszaesőben vannak, s a gyártól sok helyütt pontosan a feleslegesnek ítélt akciókon húzzák meg a derékszíjat, érdemes lehet körülnézni a piacon.


A Kiplinger legújabb felmérése keretében a középkategóriás szedánokat, vagyis a kifejezetten családi használatra tervezett személygépkocsikat vették górcső alá, melyeket a vásárlási döntésekben fontos tényezőt játszó szempontok alapján vizsgáltak. Az értékelésben a biztonság, az ár, az értékállóság, a megbízhatóság, az erő és persze a belső terek vagyis a design játszották a legfontosabb szerepet.


Így alakult ki a középkategóriában a szedánok 2007-es rangsora, mely az ez évi, vagy mostanság akciózásra kerülő modelleket tartalmazza. A következőkben táblázatban találhatunk részletes információ az autókról és legfontosabb tulajdonságaikról.


Az összehasonlíthatóság kedvéért a felmérést készítő szakemberek, a Volkswagen Passatot kivéve, minden esetben a hathengeres kiadásnál érvényes adatokkal dolgoztak. Bár a szakértők szerint a Passatban rejlő motor felveszi a versenyt nagyobb társaival.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A táblázaton végigtekintve rögtön látszik a kelet-ázsiai, és főként a japán gyártók fölénye, akik az összes kritériumnak megfelelve váltak a 2007-es év legjobb középkategóriás szedánjaivá.


A végső rangsor kialakulásában jelentős szerepet játszott a Bluetooth szolgáltatás és a navigációs rendszer elérhetősége, illetve a biztonsági eszközök, így az oldal- és fejlégzsákok, illetve a menetstabilizáló rendszerek, megléte.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?