33 °C Budapest

Családi autók: lássuk, mennyit kérnek a legjobbakért?

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 13:00

Augusztus az autóvásárlóké, mondják a sokéves tapasztalattal rendelkező tengerentúli szakemberek, a kereskedők ugyanis kivételes akciókkal próbálnak megszabadulni az előző évi modellektől az újak megérkezése előtt. S bár az amerikai autóeladások is visszaesőben vannak, s a gyártól sok helyütt pontosan a feleslegesnek ítélt akciókon húzzák meg a derékszíjat, érdemes lehet körülnézni a piacon.


A Kiplinger legújabb felmérése keretében a középkategóriás szedánokat, vagyis a kifejezetten családi használatra tervezett személygépkocsikat vették górcső alá, melyeket a vásárlási döntésekben fontos tényezőt játszó szempontok alapján vizsgáltak. Az értékelésben a biztonság, az ár, az értékállóság, a megbízhatóság, az erő és persze a belső terek vagyis a design játszották a legfontosabb szerepet.


Így alakult ki a középkategóriában a szedánok 2007-es rangsora, mely az ez évi, vagy mostanság akciózásra kerülő modelleket tartalmazza. A következőkben táblázatban találhatunk részletes információ az autókról és legfontosabb tulajdonságaikról.


Az összehasonlíthatóság kedvéért a felmérést készítő szakemberek, a Volkswagen Passatot kivéve, minden esetben a hathengeres kiadásnál érvényes adatokkal dolgoztak. Bár a szakértők szerint a Passatban rejlő motor felveszi a versenyt nagyobb társaival.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A táblázaton végigtekintve rögtön látszik a kelet-ázsiai, és főként a japán gyártók fölénye, akik az összes kritériumnak megfelelve váltak a 2007-es év legjobb középkategóriás szedánjaivá.


A végső rangsor kialakulásában jelentős szerepet játszott a Bluetooth szolgáltatás és a navigációs rendszer elérhetősége, illetve a biztonsági eszközök, így az oldal- és fejlégzsákok, illetve a menetstabilizáló rendszerek, megléte.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?