18 °C Budapest

Autók drágulási listája: valamiben legalább vezetünk...

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 09:19

2007 második negyedévében 4 százalékkal növekedtek itthon az új személyautók árai, amivel megkaptuk az első helyet a RoadToData felmérésében - írja a Napi Gazdaság.

Az európai átlag 2,1 százalék lett, amihez képest a magyar növekedés valóban dinamikus. A második helyet Németország foglalja el 3,8 százalékkal, a lengyel, cseh, és portugál vásárlók viszont csökkenésnek örülhettek.

A teljes piac négyötödét adó kis és alsó középkategóriás autók drágultak a legnagyobb mértékben, 6,4 illetve 4,8 százalékkal. A KSH adatai is ezt mutatják, az első hat hónapban 5,1 százalékos emelkedést hozott a hasonló kategóriájú autók terén.

Az emelkedést a forint gyengülésével magyarázzák, bár a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke szerint a statisztika alapja a listaár, és azok legfeljebb az eladások 1-2 százalékánál egyeznek meg az eladási árral, ami általában személyes alku kérdése.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?