16 °C Budapest

Átadták az M7-es új szakaszát

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 11:58

2007. augusztus 24-én az ünnepélyes átadást követően a kora délutáni órákban helyezik forgalomba az M7-es autópálya Nagykanizsa és Sormás közötti 12,6 kilométeres szakaszát.

Az autósok az átadási ünnepség kellékeinek eltávolítása után, az ORFK és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közös ellenőrzését követően előreláthatólag a kora délutáni órákban vehetik birtokba a nemrégiben elkészült pályarészt.

Az új szakasz forgalomba helyezésével az M7-es autópálya határközeli szakasza meghosszabbodik, így Nagykanizsa és Letenye között folyamatosan autópályán lehet haladni Horvátország, illetve az M70 autóút és azon keresztül Szlovénia felé. Az M7-es autópálya hiányzó szakasza, a Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti 35 km hosszú pályarész várhatóan 2008-ban készül el.

A Nagykanizsát elkerülő szakaszon két új csomópont és egy egyszerű pihenőhely található:

- 206. jelű csomópont (Nagykanizsa-kelet)
- 211. jelű csomópont (Nagykanizsa-észak)
- 215. kmsz. Sormási pihenőhely

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az új pályarész üzemeltetési feladatait a már működő Eszteregnyei Autópálya Mérnökség látja el, amely mind emberállományát, mind gépparkját tekintve felkészülten várja az új kihívásokat. Az M7 autópálya Nagykanizsa és Sormás közötti szakasza valamennyi járműkategória részére díjköteles, az úthasználatért tehát fizetni kell, azonban ma éjfélig még ingyenesen vehető igénybe a szakasz. Holnaptól matricaellenőrzésekre ezen a pályarészen is folyamatosan számítani lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?