25 °C Budapest

Átadták az M7-es új szakaszát

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 11:58

2007. augusztus 24-én az ünnepélyes átadást követően a kora délutáni órákban helyezik forgalomba az M7-es autópálya Nagykanizsa és Sormás közötti 12,6 kilométeres szakaszát.

Az autósok az átadási ünnepség kellékeinek eltávolítása után, az ORFK és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közös ellenőrzését követően előreláthatólag a kora délutáni órákban vehetik birtokba a nemrégiben elkészült pályarészt.

Az új szakasz forgalomba helyezésével az M7-es autópálya határközeli szakasza meghosszabbodik, így Nagykanizsa és Letenye között folyamatosan autópályán lehet haladni Horvátország, illetve az M70 autóút és azon keresztül Szlovénia felé. Az M7-es autópálya hiányzó szakasza, a Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti 35 km hosszú pályarész várhatóan 2008-ban készül el.

A Nagykanizsát elkerülő szakaszon két új csomópont és egy egyszerű pihenőhely található:

- 206. jelű csomópont (Nagykanizsa-kelet)
- 211. jelű csomópont (Nagykanizsa-észak)
- 215. kmsz. Sormási pihenőhely

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az új pályarész üzemeltetési feladatait a már működő Eszteregnyei Autópálya Mérnökség látja el, amely mind emberállományát, mind gépparkját tekintve felkészülten várja az új kihívásokat. Az M7 autópálya Nagykanizsa és Sormás közötti szakasza valamennyi járműkategória részére díjköteles, az úthasználatért tehát fizetni kell, azonban ma éjfélig még ingyenesen vehető igénybe a szakasz. Holnaptól matricaellenőrzésekre ezen a pályarészen is folyamatosan számítani lehet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?