Új szelek fújnak az újautók piacán, kínai szelek

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 10:30

Kína és India autópiacának rohamos fejlődése a J.D. Power and Associates legújabb tanulmánya szerint oda vezethet, hogy az ázsiai régió piaca már 2009-ben az európai felé kerekedhet, legalábbis ami az újautó-eladásokat illeti. A kutatócég prognózisa szerint az ázsiai értékesítés volumene elérheti a 23 millió darabot, míg Európában csak 22,7 millió személygépkocsi eladására számítanak.

Az Automotive News becslése szerint az eladások már az idei évben is közelítenek majd egymáshoz: Ázsia csendes-óceáni régiójában az értékesített mennyiség 19,2 milliónál fog tetőzni, míg Európában elérheti a 21,5 milliót. Az európai piac növekedése üteme pedig igencsak komótosnak mondható a feltörekvő piacok szárnyalásával szemben.

A legnagyobb növekedés Kínában tapasztalható, ahol az értékesítés 2001 óta évi 25 százalékkal bővül, és további 12 százalékos ütemet várnak a következő hét évben. A J.D Power tanulmánya szerint, Kína 2025 veheti majd át az USA helyét, a világ legnagyobb autópiacaként.

A nyár legforrób hónapjának azonban Európában is örülhettek az autógyártók, a kontinens piaca ugyanis az újautó eladások terén 6,7 százalékos bővülést mutatott, az előző év hasonló időszakához képest. Az Európai Autógyártók szövetsége szerint az értékesített mennyiség július hónapban 1,35 millió darab volt, az év első hét hónapjában pedig összességében 0,8 százalékos forgalombővülést tapasztaltak.

Az érdeklődés fokozódásának egyik győztese a Peugeot, amely 8,8 százalékkal növelte eladásait, de a legtöbb európai autógyártó profitált a kereslet bővüléséből.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem