Megdöbbentő eredmény - gond van a japán autókkal...

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 10:05

A J.D. Power and Associates által készített felmérés pozitív végeredménye után most újra fricskát kapott az amerikai autógyártás, egy tegnap nyilvánosságra hozott elégedettségi felmérés szerint ugyanis az amerikai felhasználók továbbra is a Toyota luxuskategóriás márkáját, a Lexust tartják a legjobbnak.

A Michigani Egyetem által készített fogyasztói elégedettségi index idén elérte az eddig mért legmagasabb értéket, a 82 pontos átlag annyit jelent, hogy minden 100 megkérdezettből 82 fő tökéletesen elégedett az általa megvásárolt modellel, az beteljesítette a hozzá fűzött reményeit.

A Lexus 87 pontos eredményével olyan márkákat utasított maga mögé, mint a BMW, a Cadillac, a Mercury vagy a J.D. Power ranglistájának első helyezettjét adó Buick. Pontosan az első és második helyen végzettek közötti minimális, 1 pontos különbség indokolja, hogy a kutatók felhívják a figyelmet az eredmények plusz-mínusz egy pontig terjedő hibahatárára.

Így ha a felmérések nem is, az eladások mindenképpen sokat elmondanak az autópiacot jellemző erőviszonyokról: júliusban az amerikai gyártók piaci részesedése 50 százalék alá csökkent, közvetlenül azután, hogy az első féléves eladások alapján a Toyota lett a legnagyobb értékesítéssel rendelkező autógyártó.

A Toyota háza táján se lehet azonban teljes az öröm, maga a márka ugyanis 3 pontos csökkenést szenvedett el az elmúlt 1 évben, mely főként az egyre szaporodó visszahívásoknak és a márkakereskedésekben jellemző gyenge kiszolgálásnak köszönhető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legnagyobb japán gyártó azonban nem az egyetlen, mely mostanság problémákkal küzd, a kínai és koreai modellekkel kapcsolatban akár bizalmatlanságról is beszélhetünk, bár a legrosszabb eredménnyel nem ők, hanem az összesen 75 pontot produkáló Chrysler márka, a Jeep végzett.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?