33 °C Budapest

Megdöbbentő eredmény - gond van a japán autókkal...

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 10:05

A J.D. Power and Associates által készített felmérés pozitív végeredménye után most újra fricskát kapott az amerikai autógyártás, egy tegnap nyilvánosságra hozott elégedettségi felmérés szerint ugyanis az amerikai felhasználók továbbra is a Toyota luxuskategóriás márkáját, a Lexust tartják a legjobbnak.

A Michigani Egyetem által készített fogyasztói elégedettségi index idén elérte az eddig mért legmagasabb értéket, a 82 pontos átlag annyit jelent, hogy minden 100 megkérdezettből 82 fő tökéletesen elégedett az általa megvásárolt modellel, az beteljesítette a hozzá fűzött reményeit.

A Lexus 87 pontos eredményével olyan márkákat utasított maga mögé, mint a BMW, a Cadillac, a Mercury vagy a J.D. Power ranglistájának első helyezettjét adó Buick. Pontosan az első és második helyen végzettek közötti minimális, 1 pontos különbség indokolja, hogy a kutatók felhívják a figyelmet az eredmények plusz-mínusz egy pontig terjedő hibahatárára.

Így ha a felmérések nem is, az eladások mindenképpen sokat elmondanak az autópiacot jellemző erőviszonyokról: júliusban az amerikai gyártók piaci részesedése 50 százalék alá csökkent, közvetlenül azután, hogy az első féléves eladások alapján a Toyota lett a legnagyobb értékesítéssel rendelkező autógyártó.

A Toyota háza táján se lehet azonban teljes az öröm, maga a márka ugyanis 3 pontos csökkenést szenvedett el az elmúlt 1 évben, mely főként az egyre szaporodó visszahívásoknak és a márkakereskedésekben jellemző gyenge kiszolgálásnak köszönhető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legnagyobb japán gyártó azonban nem az egyetlen, mely mostanság problémákkal küzd, a kínai és koreai modellekkel kapcsolatban akár bizalmatlanságról is beszélhetünk, bár a legrosszabb eredménnyel nem ők, hanem az összesen 75 pontot produkáló Chrysler márka, a Jeep végzett.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?