1 °C Budapest

A 10 legkevésbé drága luxusautó

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 16:00

Ha már drága autót szeretnénk vásárolni, gondoljuk meg, hogy milyet veszünk, mert amellett, hogy drága, jelentős egyéb terheket is róhat ránk. A Forbes összeállított egy top 10-es listát azokról a luxusautókról, amelyek a legkevesebbe kerülnek a tulajdonosának.

Azok az autók, amik a luxusautók árkategórián belül az alsó határhoz közeliek, kevesebbe kerülnek 5 év alatt, mint a magasabb árkategóriájú autók. Ha olyan autót keresünk, aminek a legjobb hosszú távon az értéke a költségeket tekintve, a skála alján helyezkednek el. Ezeknél az autóknál ugyanis alacsonyabb az értékcsökkenés, ami nem kis összeget tesz ki 5 év alatt egy luxuskategóriába tartozó autónál.

Azok az autók, amelyek vételi ára alacsonyabb, kevesebb tulajdonlási költséget rónak a vevőre. Például egy Audi A3-as ára 25 ezer dollárnál kezdődik, és 5 év alatt 71 százalékos értékcsökkenést produkál, vagyis 17,75 ezer dollárt. Ezzel szemben egy 911-es Porsche Turbo 122,9 ezer dollár, az értékcsökkenés pedig 51 százalék 5 év alatt, ami 66,366 ezer dollár. Vagyis nem mindegy, hogy melyik autót is nézzük ki magunknak a későbbi költségek szempontjából.

Az alacsonyabb áru autók más területeken is olcsóbbak. A biztosítási és fenntartási költségek autónként változnak, és a tényleges költségek régiókon belül sem egyenlők. Azokban a régiókban, ahol magasabbak a megélhetési költségek, az adók, illetékek de még a benzinárak is jelentősen eltérhetnek.

De a sofőrök is hatással lehetnek a tényleges költségekre, mivel sokat számít a vezetési stílus, a megtett táv, vagy a javítási költségek. Nem is beszélve arról, hogy megfelelő adatokkal a biztosítási költségek alacsonyabbak lehetnek, például ha nem törtünk még össze autót egyszer sem.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A top 10 legkevésbé költséges autók rangsorában a 6. helyen a Volvo V50-es, az 5. helyen az Audi A3-as, a második helyen a Saab 9-3 Sedan, az első helyen pedig az Acura TSX áll. A lista összeállításában 5 terület kapott figyelmet: az értékcsökkenés, a kamatok és a hozamlehetőségek költsége, a benzin, fenntartási és javítási költségek, a biztosítás, és az adók, illetékek. Az adatok 2007 májusi árakat tekintve értendők, és a rangsorolásnál 2007 modellt szolgált alapul a számításoknál.

A lista ugyan nem terjed ki az összes luxusautó kategóriára, de ebből is látszik, hogy a vételi ár mellett milyen költségeket kell még figyelembe vennünk ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a megvásárolni kívánt autó áráról.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem