12 °C Budapest

Robbanásveszélyes hibridek a Toyotától: itt a bejelentés

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 13:00

Az eredeti tervek szerint a Toyota 2008-ban hibrid autókat készült az amerikai piacra dobni, lítium-ionos akkumulátorokkal. A 2008-as bevezetés viszont úgy tűnik csúszni fog, mert nincs kizárva, hogy felrobbannak...

A hibrid autók bevezetése akár egy-két évet is csúszhat amiatt, mert a szakértők tartanak annak nem megfelelő működésétől. A lítium-ionos akkumulátorok már nem ismeretlenek, 2006-ban a Sony jelentős számú ilyen akkumulátorral rendelkező laptopot vont vissza kereskedelmi forgalomból, mivel fennállt annak a veszélye, hogy túlmelegednek, lángra kapnak, esetleg fel is robbannak.

A Toyota egy tucat ilyen járművet készült 2008 és 2010 között bevezetni az amerikai piacon, és a késés miatt előfordulhat, hogy a konkurens vállalatok behozzák lemaradásukat az ilyen irányú fejlesztésekben. A gyártó egyelőre nem adott meg semmilyen dátumot arra, hogy mikorra várható az új hibrid modellek bevezetése.

Egy ilyen, hibrid hajtással rendelkező autó nagy előrelépést jelenthet az autógyártásban, mivel a 3,4-3,9 liter/100km-es fogyasztása miatt sokkal nagyobb mértékben kíméli a környezetet, és lényegesen kevesebbe kerül a fenntartása is, mint az eddig már piacon lévő modelleké.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?