Robbanásveszélyes hibridek a Toyotától: itt a bejelentés

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 13:00

Az eredeti tervek szerint a Toyota 2008-ban hibrid autókat készült az amerikai piacra dobni, lítium-ionos akkumulátorokkal. A 2008-as bevezetés viszont úgy tűnik csúszni fog, mert nincs kizárva, hogy felrobbannak...

A hibrid autók bevezetése akár egy-két évet is csúszhat amiatt, mert a szakértők tartanak annak nem megfelelő működésétől. A lítium-ionos akkumulátorok már nem ismeretlenek, 2006-ban a Sony jelentős számú ilyen akkumulátorral rendelkező laptopot vont vissza kereskedelmi forgalomból, mivel fennállt annak a veszélye, hogy túlmelegednek, lángra kapnak, esetleg fel is robbannak.

A Toyota egy tucat ilyen járművet készült 2008 és 2010 között bevezetni az amerikai piacon, és a késés miatt előfordulhat, hogy a konkurens vállalatok behozzák lemaradásukat az ilyen irányú fejlesztésekben. A gyártó egyelőre nem adott meg semmilyen dátumot arra, hogy mikorra várható az új hibrid modellek bevezetése.

Egy ilyen, hibrid hajtással rendelkező autó nagy előrelépést jelenthet az autógyártásban, mivel a 3,4-3,9 liter/100km-es fogyasztása miatt sokkal nagyobb mértékben kíméli a környezetet, és lényegesen kevesebbe kerül a fenntartása is, mint az eddig már piacon lévő modelleké.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?