Egyre több kilométeren száguldhatunk

Pénzcentrum
2006. december 11. 08:14

Idén 177 kilométerrel bővült az autópálya hálózat, így az országos hálózat hossza mostanra eléri a 952 kilométert, amely közel kétszerese a 2002. évi 534 kilométernek - írja a Világgazdaság.

Béni Gyöngyi, a Nemzeti Autópálya Zrt. szóvivője szerint a héten két újabb autópálya szakaszt adnak át. Hat kilométerrel lesz hosszabb az M7-es, miután forgalomba helyezik a Sormás-Becsehely közötti részt, pénteken pedig átadják az M35-ös Görbeháza és Debrecen közötti szakaszát.

Jelenleg közel 144 kilométernyi gyorsforgalmi útszakasz építése folyik, bár ezek közül többet már idén forgalomba kellett volna helyezni, az idén átadni tervezett, de késésben lévő útszakasz összes hossza mintegy 86 kilométer. Késik az M7-es Nagykanizsa és Becsehely közti 17,3 kilométeres szakasza, ebből most csupán hat kilométert adnak át. Szintén később kerül átadásra az M7-es Zamárdi-és Balatonszárszó közti szakasza.

A kőröshegyi völgyhíd átadása a statikai problémák miatt szükséges áttervezés miatt 2007. augusztusra tolódott. Az M8-as dunaújvárosi Duna-hídja idén november végére várt elkészülte is késik, melynek oka az árvíz és a nem megfelelő vízállás. Területátadási problémák miatt késik az M6-os Érd-M0-s közti 11 kilométeres szakaszának átadása, valamint az M3-as Görbeháza és Nyíregyháza közti 35 kilométere.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04