2 °C Budapest

Egyre több kilométeren száguldhatunk

Pénzcentrum
2006. december 11. 08:14

Idén 177 kilométerrel bővült az autópálya hálózat, így az országos hálózat hossza mostanra eléri a 952 kilométert, amely közel kétszerese a 2002. évi 534 kilométernek - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Béni Gyöngyi, a Nemzeti Autópálya Zrt. szóvivője szerint a héten két újabb autópálya szakaszt adnak át. Hat kilométerrel lesz hosszabb az M7-es, miután forgalomba helyezik a Sormás-Becsehely közötti részt, pénteken pedig átadják az M35-ös Görbeháza és Debrecen közötti szakaszát.

Jelenleg közel 144 kilométernyi gyorsforgalmi útszakasz építése folyik, bár ezek közül többet már idén forgalomba kellett volna helyezni, az idén átadni tervezett, de késésben lévő útszakasz összes hossza mintegy 86 kilométer. Késik az M7-es Nagykanizsa és Becsehely közti 17,3 kilométeres szakasza, ebből most csupán hat kilométert adnak át. Szintén később kerül átadásra az M7-es Zamárdi-és Balatonszárszó közti szakasza.

A kőröshegyi völgyhíd átadása a statikai problémák miatt szükséges áttervezés miatt 2007. augusztusra tolódott. Az M8-as dunaújvárosi Duna-hídja idén november végére várt elkészülte is késik, melynek oka az árvíz és a nem megfelelő vízállás. Területátadási problémák miatt késik az M6-os Érd-M0-s közti 11 kilométeres szakaszának átadása, valamint az M3-as Görbeháza és Nyíregyháza közti 35 kilométere.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18