14 °C Budapest

Mit fényképez a traffipax?

Pénzcentrum
2006. december 7. 08:30

Egy nap alatt 1600 gyorshajtót fotóztak le az M1-es autópályán nemrég kihelyezett automata sebességmérők. Pedig az autópálya-rendőrök a megengedett sebességnél 30 kilométer/órával magasabbra tették a mércét. Akiket tegnap lefotóztak még elkerülhetik a büntetést, azonban hamarosan bezárul minden kiskapu - írja a Népszabadság.

A Tatabánya közelébe telepített sebességmérő egyetlen nap alatt 400 olyan autót fotózott le, amely 160-nál is gyorsabban hajtott egy olyan szakaszon, ahol a megengedett sebesség óránként 130 kilométer volt. Az M1-M7-es sztrádák budaörsi közös szakaszán 24 óra alatt 1200 autós lépte túl a 130-as sebességhatárt, noha az adott útszakaszon legfeljebb 100-zal hajthattak volna.

A rendőrség már megkezdte az automata sebességmérők adatainak értékelését. A most bemért autósok azonban (ha tudják, hogy milyen jogi csűrcsavarral kerülhetik el a felelősségre vonást) még megúszhatják. Szombattól azonban az M1-es valamennyi sebességmérőjén megfordítják a kamerákat (az sem zárható ki, hogy áthelyezik a berendezéseket), így azok szemből fotózzák majd a sofőröket.

Így a készülékek a velük szembe haladó autók vezetőiről már azonosításra alkalmas minőségű felvételeket készítenek, így a jövőben nem lehet vita tárgya, hogy a szabálysértés elkövetése idején ki vezette az autót.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?