30 °C Budapest

Mit fényképez a traffipax?

Pénzcentrum
2006. december 7. 08:30

Egy nap alatt 1600 gyorshajtót fotóztak le az M1-es autópályán nemrég kihelyezett automata sebességmérők. Pedig az autópálya-rendőrök a megengedett sebességnél 30 kilométer/órával magasabbra tették a mércét. Akiket tegnap lefotóztak még elkerülhetik a büntetést, azonban hamarosan bezárul minden kiskapu - írja a Népszabadság.

A Tatabánya közelébe telepített sebességmérő egyetlen nap alatt 400 olyan autót fotózott le, amely 160-nál is gyorsabban hajtott egy olyan szakaszon, ahol a megengedett sebesség óránként 130 kilométer volt. Az M1-M7-es sztrádák budaörsi közös szakaszán 24 óra alatt 1200 autós lépte túl a 130-as sebességhatárt, noha az adott útszakaszon legfeljebb 100-zal hajthattak volna.

A rendőrség már megkezdte az automata sebességmérők adatainak értékelését. A most bemért autósok azonban (ha tudják, hogy milyen jogi csűrcsavarral kerülhetik el a felelősségre vonást) még megúszhatják. Szombattól azonban az M1-es valamennyi sebességmérőjén megfordítják a kamerákat (az sem zárható ki, hogy áthelyezik a berendezéseket), így azok szemből fotózzák majd a sofőröket.

Így a készülékek a velük szembe haladó autók vezetőiről már azonosításra alkalmas minőségű felvételeket készítenek, így a jövőben nem lehet vita tárgya, hogy a szabálysértés elkövetése idején ki vezette az autót.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm