Mit fényképez a traffipax?

Pénzcentrum
2006. december 7. 08:30

Egy nap alatt 1600 gyorshajtót fotóztak le az M1-es autópályán nemrég kihelyezett automata sebességmérők. Pedig az autópálya-rendőrök a megengedett sebességnél 30 kilométer/órával magasabbra tették a mércét. Akiket tegnap lefotóztak még elkerülhetik a büntetést, azonban hamarosan bezárul minden kiskapu - írja a Népszabadság.

A Tatabánya közelébe telepített sebességmérő egyetlen nap alatt 400 olyan autót fotózott le, amely 160-nál is gyorsabban hajtott egy olyan szakaszon, ahol a megengedett sebesség óránként 130 kilométer volt. Az M1-M7-es sztrádák budaörsi közös szakaszán 24 óra alatt 1200 autós lépte túl a 130-as sebességhatárt, noha az adott útszakaszon legfeljebb 100-zal hajthattak volna.

A rendőrség már megkezdte az automata sebességmérők adatainak értékelését. A most bemért autósok azonban (ha tudják, hogy milyen jogi csűrcsavarral kerülhetik el a felelősségre vonást) még megúszhatják. Szombattól azonban az M1-es valamennyi sebességmérőjén megfordítják a kamerákat (az sem zárható ki, hogy áthelyezik a berendezéseket), így azok szemből fotózzák majd a sofőröket.

Így a készülékek a velük szembe haladó autók vezetőiről már azonosításra alkalmas minőségű felvételeket készítenek, így a jövőben nem lehet vita tárgya, hogy a szabálysértés elkövetése idején ki vezette az autót.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?