Vigyázz az autódra! - Mit lopnak?

Pénzcentrum
2006. augusztus 21. 16:00

Megelőzhetjük a lopást egy gondos márkaválasztással? Vagy a riasztórendszerek minden problémánkat megoldják?


Miért pont az én autómat? Talán mind ezt kérdeznénk, ha arra a helyre visszatérve, ahol autónkat legutóbb hagytuk, annak csak hűlt helyét találnánk. Az mindenesetre biztos, hogy vannak márkák, amelyeket az autó tolvajok kifejezetten kedvelnek, és vannak olyanok is, amelyeket elkerülnek.

Az Insurance Institute for Highway Safety nevű amerikai biztosítótársaság minden évben elkészíti az autó tolvajok által leginkább és legkevésbé kedvelt autók listáját. Eszerint nagy szerepe van a márka-választásnak abban, hogy mennyire nagy valószínűséggel lesz a mi autónk a kiszemelt áldozat. A tolvajok kedvencei általában azok a gépjárművek, amelyeknek magas a presztízse, vagy amelyeket a közéleti személyiségek leggyakrabban használnak. Ezen kívül szempont lehet még, hogy mennyire könnyen lehet feltörni a riasztórendszert, illetve a ritka kocsik esetében előfordul, hogy csupán egy alkatrész kedvéért viszik el az autót.


 


Elég nehéz megmondani, hogy miért nem "vonzó" egy gépjármű. De a legritkábban lopott kocsik listáját böngészve, azt fedezhetjük fel, hogy az első helyen egyterűek végeztek, őket pedig szedánok követik a sorban.

 


 A magyországi mezőnyt torony magasan a Volkswagen vezeti, amelyet az Opel és a Renault követ szoros versenyben. Az első öt márka ilyen irányú "népszerűségének" maga a népszerűség lehet az oka, hiszen ezek a leggyakrabban használt autók Magyarországon. Érdekes, hogy az Audi majdhogynem leghátul végzett, maga elé engedve a Skodát, de még a Ladát is. Bár valószínűleg ennek a fejlettebb biztonsági rendszer az oka.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 


 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!