20 °C Budapest

Ennyi autót nem lopnak, ez valami más...

Pénzcentrum
2006. március 2. 14:45

A fővárosban bejelentett gépjármű-lopások 34 százalékáról később kiderül, hogy valójában nem lopás, hanem lízingcsalás vagy hitelsértés történt - adta hírül az InfoRádió.

A fővárosban bejelentett gépjármű-lopások 34 százalékáról később kiderül, hogy valójában nem lopás,  hanem lízingcsalás vagy hitelsértés történt – adta hírül az InfoRádió.

 

A rendőröknek korábban is volt olyan információjuk, hogy nem lopnak el annyi gépkocsit, amennyit a számok mutatnak.  A gépjárműlopások számadatainak elemzéséből kiderült, hogy az ellopott járművek 43 százaléka tavaly adóssággal terhelt autóű volt, és viszonylag új korukban tűntek el.
 
Az eltulajdonított gépkocsik 62 százalékának nem volt Cascója. Az összes tavaly ellopott gépkocsi értéke 11 milliárd forint.

 

A rendőrségnek sikerült felderíteni olyan bűnözői csoportokat, akik "strómanok" - általában hajléktalanok - segítségével a minimális összeg kifizetése után szereztek gépkocsikat, amelyeket aztán külföldre vittek, a "tulajdonos" pedig bejelentette az ellopásukat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?