24 °C Budapest
Kiel, Germany – January 18, 2021: The logo of the largest German telecommunication company named German Telekom

Rengeteg magyar zsebéből vett ki pénzt a Facebook-leállás: nagy volt a pánik, megszólalt a szolgáltató

2024. március 6. 15:11

Brutálisan megugrott az SMS forgalom a kedd délutáni Facebook-leállás idején, de az MMS forgalom is a többszörösére ugrott - tudta meg a Pénzcentrum a Telekomtól.

Az SMS forgalom esetében a 350%-ot is megközelítette növekmény a Telekom hálózatán a kedd délutáni órákban, az MMS forgalom pedig megháromszorozódott a Meta rendszereinek (Facebook, Messenger, Instagram) leállása alatt. A mobil hangforgalom esetében aznap 16:20-tól kezdődően 30%-kal magasabb forgalmat tapasztaltak, mint hétköznap ebben az időszakban jellemző - tudta meg a Pénzcentrum a vállalattól. A cég közlése szerint a mobil adatforgalomban nem történt jelentős változás.

Érdekes továbbá az adatkapcsolat aktiválások növekvő darabszáma (16-18 óra között közel 150%-os növekedés), vagyis amikor a mobil eszközöket repülőmódba állítják és vissza, vagy újraindítják a készüléket. Ennek oka lehet az, hogy azáltal, hogy nem tudták elérni a kérdéses alkalmazásokat, egyúttal azt is feltételezték, hogy internet elérési probléma állhat a háttérben

- közölték. A vezetékes adatforgalom a szolgáltató adatai szerint az adott napszakhoz, általános forgalomhoz képest 9%-os visszaesést mutatott, a vezetékes hang forgalom azonban nem változott észrevehetően, ahogy várható is volt, hisz a kieső alkalmazásokat nagyrészt mobilról használják az emberek és ekkor már nem váltanak készüléket.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, komoly gondok adódtak a Meta különböző platformjainak (így a Facebook és a Messenger) működésében, kedden a délutáni órákban több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer, és nem engedte őket visszaejelentkezni sem.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Meta hivatalos státuszoldala szintén nem töltött be – vagy ha igen, akkor minden szolgáltatás mellé az volt írva, hogy ismeretlen a státusza. Később Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója az X-en egy posztot tett közzé, melyben azt írta, hogy tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy mi volt a gond.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/20. heti nyerőszámait. Nem volt telitalálatos szelvény, így a jövő héten a várható főnyeremény 1 miliárd 715 millió forint lesz a hatos...

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm