34 °C Budapest
A close up of a woman messaging her friends using her smartphone in a cafe.

Ingyennettel kompenzálja sértett fogyasztóit a Telekom: így aktiválhatod

2022. február 28. 15:05

A Telekom valótlanul reklámozta korlátlanként egyes mobilinternet-csomagopcióit, ezért a büntetés.  A versenyhatóság még 2020-ban indított vizsgálata feltárta, hogy valójában a hangsúlyosan korlátlanként hirdetett, ún. nullás díjszabású opciók egyike sem biztosított teljes díjmentességet. A súlyos pénzbírság mellett a fogyasztók 4 GB extra netet kapnak, amit hamarosan aktiválnak is.

A Gazdasági Versenyhivatal 310 milliós bírságot rótt ki a Magyar Telekomra, amiért a fogyasztókat megtévesztette, ezért kompenzációként 4 GB többlet-adatforgalmat kell biztosítania a jogsértéssel érintett fogyasztói számára.

Meg is érkeztek hétfőn az első üzenetek a telekomosok számára, mely szerint hamarosan várható ennek aktiválásáról szóló sms. Mint az üzenetben olvasható, a fogyasztóknak tehát nincs semmi dolga, a kompenzáció automatikus, ennek elindításáról külön SMS-t küld majd a Telekom a érintett ügyfeleknek.

 

A Telekom valótlanul reklámozta korlátlanként egyes mobilinternet-csomagopcióit, ezért a büntetés.  A versenyhatóság még 2020-ban indított vizsgálata feltárta, hogy valójában a hangsúlyosan korlátlanként hirdetett, ún. nullás díjszabású opciók egyike sem biztosított teljes díjmentességet, mivel egyes funkciók – így például a chat-alkalmazások esetében a hang- és videóhívások, vagy a közösségi média böngészésekor a videótartalmak – csökkentették az előfizetők adatkeretét. A hatóság Versenytanácsa 310 millió forintos bírságot is kiszabott a jogsértésért a Magyar Telekom Nyrt.-re, tekintettel többek között arra, hogy az elmúlt 10 évben már tizedszer tévesztette meg a fogyasztókat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?