13 °C Budapest
A computer programmer or hacker prints a code on a laptop keyboard to break into a secret organization system. Internet crime concept.

Hackerek célkeresztjében a magyar hitelintézet: az ügyfelek adataihoz juthattak a támadók

2021. szeptember 9. 09:35

Napokig állt az MKB-csoport autólízinges tagjának rendszere. Az ügyet már a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztálya vizsgálja - derítette ki a HVG 

Napokig állt az MKB-csoport autólízinges tagjának rendszere, a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztályánál van az ügy – írja a hvg.hu. Az MKB-Euroleasing szeptember elsején tájékoztatta az ügyfeleit és partnereit, hogy ügyintézési felületei átmenetileg nem elérhetőek. Az autólízinges vállalat arról nem közölt részleteket, hogy mi okozta a problémát, mindössze annyit árultak el: a probléma nem érintette az MKB-csoport többi tagját.

Szeptember 8-án a rendszer már működött, de a leállásnak van utóélete. A hvg.hu egyik olvasója szerint a problémát hackertámadás okozta, ami miatt a teljes belső rendszert leállították. Állítólag a hackertámadás nem volt sikertelen, a rendszerből sok adat kiszivárgott. A rendőrség a lap érdeklődésére megerősítette, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztálya információs rendszer vagy adat megsértése gyanújával folytat eljárást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29