Ez a legújabb trükk: így lophatják el a te adataidat is

Pénzcentrum
2014. június 18. 12:03

Szemfüles internetezők azt hirdetik, hogy az iWiW nem vész el, csak átalakul: Iwiw2.com címen tovább él majd, legalábbis azoknak, akik megadják eredeti, iWiW-es felhasználónevüket és jelszavukat.

A rendkívül igénytelen oldal azt ígéri, ezután átmásolja az adatokat a megszűnő iWiW-ről: megmarad a kapcsolati hálónk és a fényképeink, mindenünk. A gyanútlan látogatókat hatalmas villódzó gomb figyelmezteti arra, hogy a regisztrációhoz el kell fogadniuk a felhasználási feltételeket, amiben viszont az van, hogy az iwiw2.com hozzáférhet mindenhez, ami az eredeti, nemsokára bezáró közösségi oldalon a miénk volt. Ezek után elvileg "szinkronizálják az adatokat", erre viszont várnunk kell.

Bár jogilag nagyjából sikerült körülbástyázni az oldal működését, minden jel szerint egyértelműen egyszerű adatlopásról van szó, még a regisztrációról sem kapunk emailt. Viszont nagyon jól működhet: az iWiW-en már több mint 3 ezer tagja van az Iwiw2 klubnak.

Így már könnyű lehet elérni és rászedni a közösségi oldal bezárása miatt szomorú felhasználókat. Az oldal mögött a doménnév regisztrációja alapján a Deninet Kft. áll. A Deninetet a WikiSpam bejegyzése szerint már többször hírbe hozták kéretlen levelek terjesztésével. Az iwiw2.com-hoz viszont a regisztrátor közlése szerint nincs közük, azt az X1 Europe Kft. üzemelteti, akik szerint az oldal nem adathalász, hanem valós szolgáltatást nyújt. Az egyelőre nem látszik, hogy milyet.

 

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16