18 °C Budapest

Akár 30 ezret is érhet a régi kétszázasod - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. március 2. 18:30

Soha nem tudhatod, milyen kincs lapulhat még a pénztárcádban. Eredeti értékük többszöröséért kelnek el egyes pénzérmék - nehéz beszerezni őket és emellett igen drágák. Az elmúlt hét ismét rengeteg izgalmas bejelentést és hírt tartogatott a számunkra. A Pénzcentrum.hu heti összefoglalójában megmutatjuk ezeket. A cikk elolvasásához kattints a címekre!

Akár 30 ezret is érhet a régi kétszázasod
Soha nem tudhatod, milyen kincs lapulhat még a pénztárcádban - attól függően, hány példányt vertek az adott éremből, régi kétszázasod, vagy különleges kiadású, még forgalomban lévő érméid eredeti értékük többszörösét érhetik.

6 millió forintot is kereshetsz ezzel az apró trükkel
Ember legyen a talpán, aki a hazai ingatlanhirdetések között eligazodik. Talán az egyik legfurább példa az átláthatatlan kavalkádra a szaknyelv által csak "duplikációnak" nevezett jelenség, amitől a legtöbb vásárló a falra mászik. Pedig addig, amíg az ingatlanközvetítők egymással versenyeznek, mi a magunk hasznára is fordíthatjuk az idegesítő rendszert. Egy kis nyomozómunkával/odafigyeléssel ugyanis - tárgyalási képességeinktől függetlenül - többmillió forintot is spórolhatunk a lakásvásárláson.

Ennyit ér a diploma: itt vannak a legjobban fizető szakmák
Akár több százezer forinttal is többet vihetnek haza a diplomás munkavállalók azoknál, akiknek nincs felsőfokú végzettsége. Vannak azonban olyan szakmák, melyekben egyetemi végzettség nélkül is majdnem annyit lehet keresni, mint diplomával. De mely szakokat érdemes akkor elvégezni, ha sokat szeretnénk keresni? Mi befolyásolja még a későbbi fizetésünket? Egyáltalán: mennyivel keresnek többet a diplomások az átlagnál?

Ezért nem tudsz fizetni sok helyen a VISA kártyáddal
Megerősítette a VISA, hogy fennakadások vannak a kártyaelfogadásnál. Mint arról a Pénzcentrum.hu kedden beszámolt, a fizetés egyes kártyaelfogadó terminálokon alkalmanként akadozhat vagy szünetelhet - a hiba több bank ügyfeleit is érinti.

A 16 legfontosabb spórolós trükk: így indulj vásárolni
Nem kell vajas kenyéren élned ahhoz, hogy étkezési költségeidet lecsökkentsd. Elég egy kis odafigyelés a vásárlás során, és máris sokkal több pénz marad a zsebedben. A Pénzcentrum.hu összeszedett neked néhány tippet, amelyeket betartva sokat spórolhatsz.

Sok családot érint: nagyot esett a kamat egy év alatt
Néhány hete publikálta az inflációs adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez a szám fontos gazdasági mutató, több, a mindennapi életben is lényeges dolgot befolyásol. Ilyen például a Babakötvény kamata is, amely sok családnak jelent fontos megtakarítási, öngondoskodási formát, ugyanis segítségével előre takarékoskodhatunk gyermekeink jövőjére, és ehhez nem is kell olyan hatalmas összeget félretenni havonta. Ebben segít a szülőknek a Start-számla, amit minden magyar újszülöttnek nyit a Magyar Államkincstár és a Babakötvény, ami igen kedvező kamatozást kínál.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szex, online pornó: sok magyar egyetemista fizeti ebből a tandíját
Több egyetemen, főiskolán nyílt titok, hogy sok lány azért tud méregdrága cuccokban járni, kocsit venni, luxus körülmények között élni, mert erotikus munkásként párhuzamos életvitelt folytat. Hiába igyekeznek titkolni, hogy honnan telik százezres táskára, a havi félmilliós jövedelmet már nehéz elrejteni. A szülők általában nem tudják, vagy nem akarják tudni, honnan a hirtelen jött gazdagság.

Döbbenetes különbségek az ATM-eknél: mi áll a háttérben?

Izgalmas számok és becslések láttak napvilágot a magyarok ATM-használatával kapcsolatban. Bár sokan azt gondolnák, hogy az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésével egyre többet használjuk majd a bankjegykiadó automatákat, a szakértői becslések és az eddigi adatok alapján ez nem jelent látványos növekedést. A Pénzcentrum.hu most megmutatja azt is, hol vannak a legnagyobb és legkisebb forgalmú ATM-ek Magyarországon: a különbség tényleg elképesztő.

Kiszámoltuk: ennyit kaszálhatsz a valutázással
Ahelyett, hogy a pénzváltók árfolyamát böngésznéd, és keresed a legjobb ajánlatot, van egy sokkal olcsóbb, egyszerűbb és biztonságos módja a "valutázásnak". Ugyanis a gyenge forintárfolyam (a devizahitelek negatív hatásával szemben) az euró alapú megtakarításoknak kifejezetten kedvez. A leggyakrabban előforduló megtakarítási forma az itthon is könnyen elérhető devizabetét, abból is a legnépszerűbb értelemszerűen az euró betét. A Pénzcentrum.hu mutatja, hogy érdemes fialtatnod a pénzed.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem