24 °C Budapest

Megéri váltani? Itt vannak az új mobilcégek tarifái

2013. szeptember 30. 08:35

Az utóbb időben több társaság is megjelent a magyarországi mobilpiacon, például a Mol és a régebb óta szolgáltató Tesco új területre lépése egyaránt viszonylag nagy médiavisszhangot kapott, azonban a cégek többségéről bizonyára a többség még nem is igen hallott. A Napi.hu megkísérelte összesíteni ajánlataikat.

Tucatnyi alternatív mobiltelefon szolgáltató tevékenykedik a magyar piacon, a virtuális szolgáltatók, illetve saját márkás viszonteladók jellemzője, hogy sem hálózattal, sem frekvenciával nem rendelkeznek. A szükséges eszközöket a "három nagy" társaság (MNO - Mobile Network Operator) biztosítja számukra.

A TARIFADÍJAKHOZ KATTINTS IDE!

Ebből következően az alternatív szolgáltatói tarifacsomagok és ajánlatok gyakran nagyfokú egybeesét mutatnak. Ezzel együtt érdekes lehet, hogy a mobilpiaci versenybe beszálló - gyakran más területeken éllovas vállalatok (például Mol, Tesco, Lidl) milyen árszabás mellett kínálják csomagjaikat.

A három nagy, az MNO-k infrastruktúráján szolgáltató társaságok többségének még saját honlapja sincs, ráadásul NMHH működő, aktív cégeket összesítő nyilvántartásában sem mindenhol találhatóak meg az alapvető információkat tartalmazó Általános Szerződési Feltételek. Így például a tarifákra, percdíjakra vonatkozó adathiány miatt több, a hatóság listáján szereplő szolgáltatót kénytelenül mellőzték az összehasonlításban.

Figyelemre méltó az a tény is, hogy a hírközlési hatóság nyilvántartása "nem tud", legalább is nem tünteti föl a Blue (Lidl) Mobile és a Mol Mobile szolgáltatókat. E két társaság egyébként - elsősorban honlapjuknak köszönhetően - átlagon felüli mennyiségű információt biztosít az érdeklődőknek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A vizsgált feltételek körében sem érvényesülhetett a teljességre törekvés elve, mivel a gyakran a cég alap profiljához igazodó kedvezményrendszereket, - így például a sokszor a cég "alaptevékénységéhez" kapcsolódó időszakos pontgyűjtő akciókat gyakorlatilag képtelenség összehasonlítani. Igyekeztünk tehát az alap ajánlatokra koncentrálni, a változatos összképet mutató különféle akciókat, kedvezményes feltételeket, illetve kapcsolódó marketing kampányokat nem figyelembe véve.

A mobilnet és mms tarifák összevetése is problémás a szolgáltatott adatok szegényessége miatt - a cégek egy része például a fogyasztók által bizonyára alapvető szolgáltatásnak tartott rövid szöveges üzenetküldést sem szerepelteti ajánlatában. Végül, a képet tovább színesíti, hogy a társaságok egy része az áfás, másik fele a forgalmi adó nélküli nettó tarifát tünteti föl ajánlataiban.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?