Máris feltörték Apple legnagyobb újítását

Pénzcentrum
2013. szeptember 23. 10:04

Mindössze két nap kellett hozzá, hogy hackerek feltörjék az Apple legújabb prémium okostelefonja, az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját, ami arra hivatott, hogy a vásárlókat megvédje a lopásoktól - írja a CNBC. Nem jó hír ez az Apple-nek, miután a legújabb csúcsmobiljában a legkomolyabb innovációt az ujjlenyomat-olvasó jelenti.

Feltörték az Apple legújabb csúcsmobilját

Péntektől lehet megvásárolni az Apple legújabb csúcsmobilját, az iPhone 5S-t, amelyben a nagy innováció az ujjlenyomat-olvasó. A hírek szerint német hackereknek mindössze két nap kellett hozzá, hogy feltörjék az ujjlenyomat-olvasót, ami pedig az Apple új készülékére nézve azért kellemetlen, mivel ezzel a technológiával akart kitűnni a tömegből az okostelefonok piacán. A cél az újítással, hogy a vásárlók nagyobb biztonságban tudják készüléküket, mint a rivális gyártók, például a Samsung, vagy az egyéb Androidos okostelefonok gyártói.

Elbukott az ujjlenyomat-olvasó?

Két iPhone biztonsági szakértő közölte, hogy a Chaos Computing Club (CCC) elnevezésű csoport törte fel az Apple innovatív azonosítási rendszerét. A csoport saját honlapjára töltött fel egy videót, amelyek valaki bejelentkezik egy iPhone 5S-re "hamis" ujjlenyomattal, amit egy iPhone-használó ujjáról készült fénykép alapján készítettek el.

A két szakértő az iPhone feltörését célzó versenyt hirdetett, amit pénzzel és egyéb ajándékokkal jutalmazott. Az egyik kis magántőkés cég például, az I/O Capital 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyik szakértő szerint az ujjlenyomat-olvasó feltörése a technológia bukását jelenti, egy újabb támadási felületet jelent a hackereknek. A másik szakértő szerint az ujjlenyomatot nem kellene használni a biztonságtechnológiában, hiszen mindenhol otthagyjuk és nagyon könnyű "hamisítani".

Csapás az Apple-re?

Az Apple két hete mutatta be két új okostelefonját, az olcsóbb iPhone 5C-t, amivel a fejlődő piacokat célozza meg, valamint a csúcskategóriás iPhone 5S-t, amelyben az ujjlenyomat-olvasó jelenti a legnagyobb innovációt

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm