7 °C Budapest

Máris feltörték Apple legnagyobb újítását

Pénzcentrum
2013. szeptember 23. 10:04

Mindössze két nap kellett hozzá, hogy hackerek feltörjék az Apple legújabb prémium okostelefonja, az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját, ami arra hivatott, hogy a vásárlókat megvédje a lopásoktól - írja a CNBC. Nem jó hír ez az Apple-nek, miután a legújabb csúcsmobiljában a legkomolyabb innovációt az ujjlenyomat-olvasó jelenti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Feltörték az Apple legújabb csúcsmobilját

Péntektől lehet megvásárolni az Apple legújabb csúcsmobilját, az iPhone 5S-t, amelyben a nagy innováció az ujjlenyomat-olvasó. A hírek szerint német hackereknek mindössze két nap kellett hozzá, hogy feltörjék az ujjlenyomat-olvasót, ami pedig az Apple új készülékére nézve azért kellemetlen, mivel ezzel a technológiával akart kitűnni a tömegből az okostelefonok piacán. A cél az újítással, hogy a vásárlók nagyobb biztonságban tudják készüléküket, mint a rivális gyártók, például a Samsung, vagy az egyéb Androidos okostelefonok gyártói.

Elbukott az ujjlenyomat-olvasó?

Két iPhone biztonsági szakértő közölte, hogy a Chaos Computing Club (CCC) elnevezésű csoport törte fel az Apple innovatív azonosítási rendszerét. A csoport saját honlapjára töltött fel egy videót, amelyek valaki bejelentkezik egy iPhone 5S-re "hamis" ujjlenyomattal, amit egy iPhone-használó ujjáról készült fénykép alapján készítettek el.

A két szakértő az iPhone feltörését célzó versenyt hirdetett, amit pénzzel és egyéb ajándékokkal jutalmazott. Az egyik kis magántőkés cég például, az I/O Capital 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel.

Az egyik szakértő szerint az ujjlenyomat-olvasó feltörése a technológia bukását jelenti, egy újabb támadási felületet jelent a hackereknek. A másik szakértő szerint az ujjlenyomatot nem kellene használni a biztonságtechnológiában, hiszen mindenhol otthagyjuk és nagyon könnyű "hamisítani".

Csapás az Apple-re?

Az Apple két hete mutatta be két új okostelefonját, az olcsóbb iPhone 5C-t, amivel a fejlődő piacokat célozza meg, valamint a csúcskategóriás iPhone 5S-t, amelyben az ujjlenyomat-olvasó jelenti a legnagyobb innovációt

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18