Hatalmas fordulat jöhet a televíziózásban Magyarországon

Pénzcentrum
2013. május 21. 09:04

Közel hat év után ismét új tulajdonosa lehet az Antenna Hungáriának, a lehetséges vevők között a hírek szerint az állam is ott lehet, amely így beléphet az elektronikus tartalomtovábbítás piacára - írja a Napi Gazdaság.

Megválna a műsorterjesztéssel foglalkozó Antenna Hungária Zrt.-től (AH) a francia TDF S.A. − tudta meg a Napi Gazdaság. A többek közt Spanyolországban, Németországban, Svédországban, Finnországban, Észtországban, Lengyelországban vagy Monacóban is jelen lévő TDF valamennyi érdekeltségén túladna. Úgy tudjuk, az AH már felkészült az eladásra. Szakmai vélemények szerint kisebb az esélye, hogy a TDF egy csomagban válna meg érdekeltségeitől, így valószínűleg egyenként értékesíti a cégeket. Szakmai körökben arról is hallani, hogy az AH esetleg az állam − illetve állami cég − számára is érdekes lehet, ezzel kapcsolatos döntés azonban egyelőre nem született.

Az AH-val az állam beléphetne az elektronikus tartalomtovábbítás piacára, és bár a válság az AH-t is komolyan érintette, pénzügyi adatai kedvezőek, az utóbbi években például sikerült tartania árbevételét, és bár üzemi eredménye megfeleződött, így is meghaladja a 2 milliárd forintot. Egyelőre nem látszik, miként alakul a profitabilitás a digitális átállás után, a társaság bevételének ma még jelentős része analóg sugárzásból származik. A tervek szerint az ország egyik felén július, a másikon pedig október végén kapcsolják le az analóg sugárzást, ami az év eleji becslések szerint mintegy 500 ezer háztartás számára volt az elsődleges vételi forrás (számuk mára mintegy százezerrel csökkenhetett).

Az AH jelenleg mintegy 350 ezer (ingyenes) MindigTv-felhasználóval rendelkezik és csaknem 100 ezren elő is fizetnek a MindigTv Extrára − várakozások szerint az év végére 1 millió körül alakulhat a két szolgáltatást használók száma. Az AH ezzel a legnagyobb műsorterjesztő lehet, ráadásul a fizetős piacból is jelentős szeletet hasíthat ki, az előfizetők száma alapján a UPC Magyarország Kft., a Digi Kft., a Magyar Telekom Nyrt. után a negyedik lehet a piacon.

Az állam 2005-ben értékesítette az AH 75 százalék plusz egy szavazatot biztosító részvénycsomagját a Swisscom Broadcast AG-nek, amely később a társaság 100 százalékos tulajdonosává vált. A Swisscom 2006-ban zártkörűvé alakította a cég működését, nem sokkal később pedig a TDF-fel állapodott meg az eladásáról 80,7 milliárd forintért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem