29 °C Budapest
Ilyen táborokba járnak a legszegényebb magyarok: csak idén 6500 gyereket várnak

Ilyen táborokba járnak a legszegényebb magyarok: csak idén 6500 gyereket várnak

2023. június 23. 17:36

Az elmúlt tizenegy évben egymillióan vettek részt az Erzsébet-táborokban. A nyári Erzsébet-táborok között kiemelt helyet kap annak a 6500 gyermeknek a táboroztatása, akik gyermekvédelmi szakellátásból és gyermekjóléti alapellátásból érkeznek a Balatonhoz az ország 114 intézményéből.

Az elmúlt tizenegy évben egymillióan vettek részt az Erzsébet-táborokban - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára A Tábor összeköt - Erzsébet Táborok című uniós projekt keretében nyáron megvalósuló "ottalvós" balatoni Élménytáborok pénteki sajtótájékoztatóján. Fülöp Attila elmondta, hogy a nyári Erzsébet-táborok között kiemelt helyet kap annak a 6500 gyermeknek a táboroztatása, akik gyermekvédelmi szakellátásból és gyermekjóléti alapellátásból érkeznek a Balatonhoz az ország 114 intézményéből. Nekik ez az élménytábor a szó szoros értelmében közösségi élményt jelent majd - fogalmazott.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a zánkai egy szinte használhatatlan, elavult táborhely volt korábban, mára pedig egy modern, 21. századi táborvárossá vált, köszönhetően annak a csaknem 30 milliárd forintnak, amit a felújítására biztosított a kormány.

Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója kiemelte, különleges élmény a rájuk bízott fiatalok számára a táborozás, mivel sok szakellátásba bekerülő fiatal még nem látta a Balatont, de olyan üdülőt sem, amilyen Zánkán várta őket. Ezt a hátrányt is igyekszik a közösség ledolgozni - tette hozzá.

Jelezte, hogy az idén tizenhárom vármegyéből 2500 gyermekük jöhetett el a táborba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hornyák Tibor, a táborokat nyolcadik éve szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke fontosnak nevezte, hogy mára egész éves táboroztatási rendszerré fejlődtek. Hangsúlyozta, hogy a gyerekek minden Erzsébet-táborban a legszebbet, legjobbat kapják, ezen felül ingyenesen biztosítják számukra az utaztatást a MÁV-val kötött szerződések szerint. Az alapítvány elnöke reményét fejezte ki, hogy a következő kilenc hétben sok gyermeket fogadhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem