1 °C Budapest
Margaret bridge, Parliament, Chain Bridge, Danube river, Budapest, Hungary

Friss toplistán Magyarország legimpozánsabb szállodái: ide már tényleg csak az elit jár

2023. június 5. 20:31

Az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán nem csak a vendéglátóipari egységeknek és a tehetséges séfeknek osztottak ki elismeréseket, hanem díjazták Az Év Luxusszállodáját is, hiszen a Dining Guide 2023-as kiadványa idén külön fejezetben foglalkozik Magyarország ötcsillagos vendégélményt biztosító hoteljeivel. A tesztelések során 25 ötcsillagos szálloda került a kalauzlátókörébe, melyek nagy része a fővárosban működik.

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg. A legjobbnak választott éttermekről itt írtunk, a vidéki vendéglátóegységekről ebben a cikkben értekeztünk, míg a legkiválóbbnak ítélt cukrászdákat itt mutattuk be.

A gálán azonban nem csak a vendéglátóipari egységeknek és a tehetséges séfeknek osztottak ki elismeréseket, hanem díjazták Az Év Luxusszállodáját is, hiszen a Dining Guide 2023-as kiadványa idén külön fejezetben foglalkozik Magyarország ötcsillagos vendégélményt biztosító hoteljeivel. A tesztelések során 25 ötcsillagos szálloda került a kalauz látókörébe, amelyek nagy része a fővárosban működik. Ebből a mezőnyből került ki a TOP 10-es lista, melynek élén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett.

Magyarország három legjobb luxuszállodája Budapesten van

A Erzsébet híd pesti hídfőjénél, Budapest városképét meghatározó épületben működik a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest. A luxusszállodának helyet adó palota Klotild Mária főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült. Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk műremek évekig tartó műemléki felújításon esett át. A luxusszálloda a megnyitását követően 2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban győzött.

A szálloda 111, az ország legmagasabb színvonalát képviselő attraktív vendégszobával és 19 impozáns lakosztállyal várja a vendégeket. A hotel 3 vendéglátóhellyel büszkélkedhet: az egyik a világhírű étteremlánc, a Spago by Wolfgang Puck budapesti étterme Szántó István executive séf vezetésével, mely idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz TOP10-es listájára, a második a Matild Café & Cabaret, Európa egyik történelmi kávéháza, a harmadik pedig a páratlan panorámájú The Duchess italbár. Az Audi Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban a fényűző szálloda teljesítményét az Év Luxusszállodája Díjjal jutalmazta.

"Az épület nem a miénk, hanem Magyarországé. Ha körülnézünk, látjuk, hogy nagyon sok gyönyörű ingatlan van a világban mind építészet, mind dizájn, vagy akár a történetét tekintve. Bármilyen gyönyörű is lehet egy épület, sikeressé az emberek teszik. Azt gondolom, hogyha szívből csinálunk valamit, ha a vendégeket helyezzük az első helyre, akkor biztos a siker. Nem kell, hogy a világ legszebb, legjobb adottságokkal rendelkező hotelét igazgasd. Itt Budapesten nagyon szerencsések vagyunk, nekünk egy időben minden megadatott ezekből, egy történelmi palota, amely Budapest szívében van már több mint egy évszázada és egykor a királyi családhoz tartozott, a kávékultúra és az építészet. Amikor minden adottság megvan és a megfelelő csapattal dolgozol, valamint olyan jó kapcsolataid vannak, mint Wolfgang Puck, ez egy komplett csomagnak tekinthető. Nem könnyű megvalósítani, de kifizetődik, mert látjuk az elégedett és visszatérő vendégeket.” – árulta el a siker kulcsát Selim Ölmez a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest igazgatója. „Számunkra a fő cél, hogy meggyőződjünk róla, hogy ez az épület folyamatosan “éljen”. Ez nem csak egy hotel, ez egy közösségi központ a magyar vendégek számára is. Az épület nem a miénk, hanem Magyarországé. Ezért tartjuk mindig szem előtt, hogy bármi, amit csinálunk, azt a helyi közönségnek csináljuk.”

A 2. és 3. helyen szintén budapesti luxusszállodák végeztek. Az emblematikus szecessziós épületben található a legendás Luxury 5 Stars szállodalánc budapesti egysége, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, mely egyedülálló panorámával rendelkezik. A szállodává átalakított Gresham palota építészeti megoldásai, belsőépítészete világszínvonalú. A szálloda 160 szobájának és 19 tágas lakosztályának látványos kialakítása, a szobák fényűző berendezése, a márvány fürdőszobák mind jól igazodnak a történelmi épület nyújtotta környezethez. A hotel vendéglátóegységei a Kollázs Brasserie & Bar és a Múzsa bár, mely a Restaurant & Bar Design Awards-on első helyezést ért el az Európai Bár kategóriában.

A dobogó 3. fokán álló Ritz Carlton Budapest időtállóan klasszikus alapokon nyugvó, elegáns, modern enteriőrrel rendelkezik, ami nagyon szépen illeszkedik a műemléképülethez. A gazdag belső terek, a visszafogott, de elsőrangú bútorzat és belsőépítészet határozzák meg a hotel atmoszféráját. A gasztronómia a hotel három egységében élvezhető: a kortárs olasz stílusú Ottimo étteremben, a szálloda központi helyén működő Kupola Lounge reggelizőben és a déltől elérhető Kaffee Wien-ben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hazai közönség vidéki ötcsillagos szállodákból is választhat már

A vidéki ötcsillagos vendéglátást 4 egység képviseli a kalauzban, az Accor csoport Mövenpick szállodaláncának első hazai egysége a Balaton déli partján, Szántódon található Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton, a Balatonfüreden közvetlenül a vízparton található a város első ötcsillagos luxusszállodájának számító LUA Resort, az Észak-kelet Magyarország ikonikusnak számító szállodai létesítménye a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa és a Botaniq Turai Kastély, melynek korhűen felújított épülete és a bensőséges, romantikus hangulatot árasztó kortárs stílusú enteriőrje világszínvonalú.

Top 10 ötcsillagos luxusszálloda az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  1. Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest
  2. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest.
  3. The Ritz Carlton Budapest
  4. Kempinski Hotel Corvinus Budapest
  5. Párisi Udvar Hotel Budapest – The Unbound Collection by Hyatt
  6. Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton
  7. Verno House
  8. LUA Resort
  9. Avalon Resort & Spa
  10. Botaniq Turai Kastély Small Luxury Hotel

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem