20 °C Budapest

Címke: cukrászda (31 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 5. 15:50

Új szakmát szerzett a Barátok Közt sztárja: súlyos bérek várnák Magyarországon

Új szakmát szerzett a Barátok Közt egyik sztárja, akinek elmondása szerint gyakorlatilag most egy hobbiból kinőtt mesterség van a kezében. A hazai cukrászélet azonban koránt sem mese habbal, a szakma ugyanis úgy látja a bérek nincsenek egyensúlyban a szakértelemmel és az elhivatottsággal, sokan fiatal tehetség ezért inkább külföldön próbál szerencsét.

HelloVidék | 2019. október 7. 08:15

Kifakadt a híres cukrászmester: ezért lép le az országból a jó munkaerő

Az olaszoknak a tiramisu, a luxemburgiaknak az almatorta, Magyarországnak a dobostorta, áll az Európapont felmérésben, amely az unió tagállamainak legcsábítóbb süteményeit szedte csokorba. Hazánkban évről évre egy nagyszabású versenyben mérik össze tudásukat a legnevesebb cukrászok, hogy az államalapítás ünnepére megalkossák az Ország Tortáját. Az idei Magyarország Cukormentes Tortájának, a Kicsi Gesztenyének megalkotójával, Gyuris Lászlóval beszélgetett a HelloVidék, aki elárulta, miért hagyják el tömegével az országot a szakemberek, és hogy lehetne javítani a helyzeten.

Pénzcentrum | 2018. április 3. 17:30

Tömegeket keresnek Budapesten: 240 ezres fizetés, diploma sem kell

Újabb területet ért el a munkaerőhiány. Ez meglátszódik a fizetéseken is: míg két éve bruttó 154 ezer forint volt a cukrászok átlagos keresete, addig mostanra már bőven találni nettó 200 ezer forint feletti fizetéseket kínáló álláshirdetéseket.

Mr. Lájk | 2017. július 4. 21:00

Újra megszólalt a gödöllői cukrászda-botrány Illés bácsija

Egy éve semmit sem lehetett hallani a napok alatt országos hírességgé váló Illés bácsiról és a cukrászdájáról. A nagy port az kavarta, hogy egy Nébih-ellenőrzés után bezáratták a 64 éve működő cukrászdát.