5 külföldi és egy magyar játékos bruttó 418 181,90 eurót nyert 5+1 találattal.

Hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg. Minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztelnek – ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.
Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel – ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki. Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon. Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg. Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem, az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest vihette haza.
Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere Németh Gergely a FELIX Kitchen&Bar-ból. Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a KOLLÁZS – Brasserie&Bar-ból. Az Év Borválasztéka Díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el. A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómia életében. A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Audi – Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem
Különdíjak:
- Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Málna The Pastry Shop
- Dining Guide Az Év Szervizembere Díj / Németh Gergely / FELIX Kitchen&Bar
- Dining Guide – Master Good Az Év Séfje / Szulló Szabina & Széll Tamás
- Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége / Dalnoki Bence
- Dining Guide Az Év Szerethető Étterme / Casa Christa Étterem
- Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája / 42 Restaurant
- Audi – Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest
- Dining Guide Életműdíj / Zsidai Ilona
- Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Il BAFFO by Avalon
- Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj / Becker Gábor / KOLLÁZS – Brasserie & Bar
- Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj / BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem
- Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand
- Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie
TOP10+2 Étterem:
- Platán Gourmet Étterem
- Salt Budapest
- Rumour by Rácz Jenő
- Babel Budapesten
- 42 Restaurant & Bar
- CostesDowntown
- Essência Restaurant
- Costes Restaurant
- Borkonyha Étteremkalauz
- Spago by Wolfgang Puck
- Mák Restaurant
- Onyx műhely
Új díjkategória az ország legjobb 5 csillagos szállodájának
Idén nem csak a fine dining éttermeket és cukrászdákat látogatta végig, de 25 ötcsillagos szállodát is tesztelt, melyek zöme a fővárosban található. Ebből született az a TOP 10-es lista, melynek élén idén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett. Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk műremek évekig tartó műemléki felújításon esett át, mely olyan kiválóan sikerült, hogy a luxusszálloda a megnyitását követően 2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban is győzött. A hotel vendéglátóhelyei a világhírű étteremlánc, a Spago by Wolfgang Puck budapesti étterme, a Matild Café & Cabaret, Európa egyik történelmi kávéháza, valamint a páratlan panorámájú The Duchess italbár. Az Audi Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban a fényűző szálloda teljesítményét az Év Luxusszállodája Díjjal ismerte el.
Alternatív vendéglátóhelyek
Az alternatív vendéglátóhelyeket idén komolyabban vizsgálták: “Úgy látjuk, hogy a hétköznapi „comfort” gasztronómia mára már erőteljesebben van jelen az életünkben” – magyarázta Herczeg Zoltán.
Az idei évben a Wolt támogatásával nagyobb lehetőségünk volt az alternatív vendéglátóhelyekre még inkább fókuszálni. A pandémia időszakában jelentősen megnőtt az éttermek ételkiszállítása, és ez nagy fejlődési potenciált jelentett a mindennapokat érintő gasztronómiai szolgáltatások fejlődésére. Sok jó színvonalon teljesítő résztvevő van jelen a piacon. Ezek a helyek nem a csúcsgasztronómiát reprezentálják, hanem a korrektül elkészített jó minőségű ételeket várjuk el tőlük.
NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)
Az Év Alternatív Vendéglátóhelye idén a miskolci Il Baffo by Avalon lett, mely nívós enteriőrjével, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszférájával jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunch-ok választékával vetekszik, a kínálat széles skálán mozog.
Az utóbbi években a magyar gasztronómia fejlődésének és ebből következő sokszínűségének köszönhetően olyan éttermeket is a legjobbak közé sorol a Dining Guide, amelyek nem tekinthetők „klasszikus” csúcsétteremnek, mert progresszív étlappal, kötetlenebb stílusban és kevésbé formális szervizzel dolgoznak. Ennek ellenére a teljesítményük alapján a csúcskategóriába sorolhatók. Nem akarják miattuk szűkebbre szabni a tíz legjobb étterem listáját, így idén is 10+2 éttermet listáztak a legjobbak között.
A progresszív stílust két étterem képviseli a legjobbak TOP 10+2-es listáján: a MÁK Restaurant és az Onyy Műhely.
Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.
Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.
Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.
A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.
- Kihúzták az ötös nyerőszámait, egyvalaki különösen örülhet
- MNB-elnök: 2030 előtt Magyarország aligha tud csatlakozni az eurózónához – a nap hírei
- Újabb remény a daganatra hajlamos emberek számára
- ÉLŐ: RB Leipzig-Eintracht Frankfurt
- BL-döntős a Ferencváros női kézilabda csapata
- Hivatalos: elválnak a PSG és Lionel Messi útjai
Sustainable World 2023
Portfolio Balaton Business Forum 2023
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!


