19 °C Budapest
Hihetetlen pénzt adtak egy Rippl-Rónai képért: szépen bevásároltak a magyar műgyűjtők

Hihetetlen pénzt adtak egy Rippl-Rónai képért: szépen bevásároltak a magyar műgyűjtők

2022. június 2. 16:50

Dupla aukcióval és művészeti remekművekkel köszöntötte 25. születésnapját a Virág Judit Galéria. Május 31-én klasszikus festmények, egy nappal később pedig a háború utáni és kortárs magyar alkotók kiemelkedő munkái kerültek kalapács alá. Rippl-Rónai József Enteriőr című képe 200 millió forintért kelt el, a kortársak közül Maurer Dóra Overlappings 9 című műve pedig új életműrekordot ért el.

Hatalmas várakozás előzte meg a Virág Judit Galéria jubileumi aukcióit a Budapesti Kongresszusi Központban, hiszen több olyan remekmű is előkerült külföldi, alig ismert magángyűjteményekből, amelyeket a nagyközönség még nem láthatott. Rippl-Rónai József Enteriőr című olajfestményét egy vajdasági gyűjtő vette meg közvetlenül a művésztől az 1900-as évek elején, azóta a képre az örökösök vigyáztak. A különleges festmény 200 millió forintért kelt el.

A műértők számára az egyik legnagyobb szenzációt Vaszary János Dunakorzó Budapesten című képének felbukkanása jelentette. A festményt a nagyközönség 1929-ben láthatta utoljára egy nürnbergi kiállításon. Az idilli hangulatú képen a korabeli korzó hangulatát örökítette meg a világhírű művész. Az ikonikus festményt 160 millió forintnál ütötte le az aukciót vezető Kelen Anna. Kádár Béla Amerikából előkerült Fiatalok című alkotása 80 millió forintért cserélt gazdát.

Az aukción licitálhattak még az érdeklődők olyan magyar mesterek munkáira is, mint Tihanyi Lajos (Csendélet pipával, 46 millió forint), Scheiber Hugó (Japán nappali tűzijáték a berlini Luna Parkban, 48 millió forint), Czóbel Béla (Körhinta, 55 millió forint), valamint Aba-Novák Vilmos (Abruzzói vidék, 44 millió forint) és Czigány Dezső (Nizzai részlet, 40 millió forint). A klasszikus aukció különlegessége volt egy több mint 100 éves szecessziós Zsolnay mennyezetlámpa, amelyhez hasonlót sem láthattak a világon a gyűjtők az elmúlt évtizedekben, 12 millió forintért kel el az este folyamán.

A szerdai Háború utáni és kortárs művek aukciója is kiváló alkotásokkal szolgált. A világpiacon is egyre jobban értékelt Maurer Dóra Overlappings 9 című alkotásáért 36 millió forintot fizettek – ez új életműrekord. Birkás Ákos Fej (177-12Mn8) című képe 17 millió forintért cserélt gazdát, Keserü Ilona Mind 2 című festménye 38 millió forintért, Rozsda Endre cím nélküli képe pedig 20 millió forintért.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Címlapkép: Virág Judit Galéria

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?