18 °C Budapest
Rengeteg a probléma Damu Roland temetése körül: nem kerülhet a művészparcellába sem

Rengeteg a probléma Damu Roland temetése körül: nem kerülhet a művészparcellába sem

2022. január 28. 18:03

Nem temethetik a fiumei úti temető művészparcellájába Damu Rolandot. A temető tájékoztatta a családot, hogy a művészparcella betelt, és hogy nem tudták megszerezni a kötelező hivatalos iratokat.

Habár kitartóan igyekeztek, Damu Roland családjának nem adatott meg a lehetőség, hogy végső nyugalomra a fiumei úti temető művészparcellájába helyezzék a színészt – írja a Bors.

Megszólalt Damu unokatestvére, Tóth István, aki elmondta, a temető tájékoztatta őket, hogy a művészparcella betelt, és hogy nem tudták megszerezni a kötelező hivatalos iratokat. "Valószínűleg így oda kell eltemetnünk Rolandot, ahova mindenki mást temetnek. Pedig ő jobbat érdemelne" – mondta. A lap a Fiumei úti temetővel is kapcsolatba lépett, hogy megtudja, mi szükséges ahhoz, hogy valakit művészparcellába temethessenek.

A művészparcella betelt, oda csak úgynevezett rátemetések történ(het)nek. Ha lenne ott hely, akkor is a temetést a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság (NEKB) kell hogy előzetesen engedélyezze

– reagált a Fiumei Úti Sírkert sajtóosztálya.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az, hogy Damu Roland nem kapta meg az engedélyt a művészparcellába való eltemetéshez, több okból is lehetséges. Olyan embereket tarthatunk számon a művészparcellában, mint például a nemrég elhunyt Csűrös Karola, akit a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntettek. Habár Damut sokan ismerték a Jóban Rosszban sorozatból, „életrajzában nem találni olyan kimagasló teljesítményre utaló adatot, mint amilyet például olvashatunk Oszter Sándorról vagy Jancsó Miklósról a Wikipédián.”

Ráadásul egy sírhely megváltása a művészparcellában drágább az „átlagos” sírhelyeknél, és nem biztos, hogy a család anyagi helyzete lehetővé tenné, hogy oda temessék el Damut.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/20. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 21. héten már  1 milliárd 390 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30