-1 °C Budapest
People fish on platforms during sunset at Lake Balaton.

Durván drága hobbi lett a horgászat: itt vannak a 2022-es területi jegyárak és kiadások listája

2022. január 6. 08:17

Az elmúlt évben is nőtt a horgászat népszerűsége Magyarországon, holott egyre kevésbé számít olcsó hobbinak. A HelloVidék összeállításából most az is kiderül, mennyivel drágulnak idén a területi jegyárak, milyen változásokra számítsanak azok, akik 2022-ben is horgásznának.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A világjárvány óta egyre népszerűbb sport Magyarországon a horgászat, ami mára az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység lett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy évről-évre jelentős mértékben növekszik a regisztrált horgászok létszáma, ma már a teljes lakosság több mint hét százaléka rendelkezik horgászengedéllyel. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) háromszintű rendszerébe 2021. december 10-ig összesen 776198 regisztrált horgász került nyilvántartásra. 2020-as évhez képest is nem kevesebbel, mint közel 70 ezerrel nőtt a regisztrált horgászok száma – tudta meg a HelloVidék Csizmár Erikától, a MOHOSZ igazgatójától.

Közülük aktív horgászként felnőtt vagy ifjúsági egyesületi tag 449275 fő, s e létszámon túl még további 79936 gyermek és 7 318 tagsági jogviszonnyal nem rendelkező külföldi állampolgár váltott ki éves állami horgászjegyet. A 90 napra érvényes turista állami horgászjegyet 17882 fő (2020-ban 20885 fő) vett

- emelte ki a MOHOSZ igazgatója, aki hozzátette, hogy a magyar horgásztársadalom utóbbi öt évben jellemző növekedését elemezve kiemelendő, hogy a sporthorgászoknál is egyértelműen az aktív korosztályok vannak többségben és köztük is

Ennyi tavunk és halunk van, amiből horgászhatunk

Ha érdekelnek a tavak, a jegyárak és egyéb kiadások, akkor olvasd el a teljes cikket a HelloVidék oldalán!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 3. héten

A 3. játékhéten 100 millió forint várta a Hatoslottón játszó hazai szerencsevadászokat. Lett is telitalálatos szelvény, nem is egy, hanem rögtön kettő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?