Mid adult couple using digital tablet while sitting on sofa at home

Bődületes számok: így tarolja le a Facebook, Instagram Magyarországot

2021. október 11. 17:36

A SentiOne 13 490 713 idei online említést elemezve felmérte, melyik közösségi oldalakat kedvelik a magyar internetezők, milyen témákról beszélgetnek azokon, és mikor. A Facebookról beszélünk a legtöbbet, az Instagramot szeretjük a legjobban, míg a Linkedin nem túl népszerű.

A SentiOne Brand Health Indexe (BHI) azt mutatja, mennyire kedvelt egy - egy márka, most népszerű közösségi média platformokat hasonlított össze. A második legnépszerűbb 0,6-os pontszámmal a Facebook, első helyen pedig az Instagram áll.

Magyarországon még mindig a Facebookról beszélünk leggyakrabban online, az Instagramot szeretjük a legjobban, a legkevésbé pedig a LinkedInt kedveljük. Twittert még mindig kevesen használnak hazánkban, de akik igen, sokat beszélnek a bitcoinról. 

Idén eddig 9,6 millió online említés született közösségi média felületek kapcsán, ennek 78 százaléka a Facebookról szólt. A közösségi oldalra a legtöbb embert elérő oldalak listája és a top hashtagek szerint legtöbbször hírekért, receptekért látogatunk el, és gyakran beszélünk itt a koronavírusról.


Az Instagram, amelyet leginkább este 8 és 9 között használnak a magyar netezők, 0,7-es Brand Health Indexével vezeti a népszerűségi listát. Említések számának terén az idei 2,4 millió említés elmarad a Facebookétól, de a második helyre elég volt ez is a hazai social media rangsorban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A TikTok  még mindigaz egyik legmegosztóbb platform, egyenlő arányban születnek pozitív és negatív említések a nemrég befutott közösségi felület kapcsán, amelyet hétközben este 10 és 11 között említünk meg online, hétvégén nemigen beszélgetünk róla.

600 000 említéssel a lista végén van a Twitter, amit 74 százalékban férfiak használnak, és főleg a bitcoinról, valamint az NFT-ről (nem- helyettesíthető token) beszélnek. Ez 0,39 BHI indexet generált, nem túl népszerű a magyar netezők körében. Hasonló a helyzet 47 ezres említéssel a sor végén kullogó LinkedIn-nel, 60 milliós eléréssel, és 0,3 pontos BHI-vel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?