Könnyen elhízhatsz miattuk, ráadásul egyre többen vannak

Könnyen elhízhatsz miattuk, ráadásul egyre többen vannak

2017. október 30. 12:30

A Chio termékek gyártója, az Intersnack a növekvő exportnak köszönhetően idén több mint 11 százalékkal több munkatársat foglalkoztat tavalyhoz képest. A vállalat foglalkoztatotti létszáma ezzel 400-ra emelkedett, 75 százalékuk a termelésben dolgozik. A munkavállalók között egyre több a friss diplomás, illetve a teljes család is.

A legnagyobb magyarországi snackgyártó győri gyárában az idén már közel háromszázan dolgoznak. Merkler Róbert ügyvezető igazgató szerint a bővítés annak is köszönhető, hogy az export növekedése részben ellensúlyozni tudja a népegészségügyi termékadó bevezetéséből fakadó nehéz helyzetet, így lehetőség nyílt a létszám emelésére. 

A friss diplomások főleg a népszerű műszaki szakokról érkeznek, és karbantartási vagy logisztikai mérnöki pozíciókra jelentkeznek. A Győr-Moson-Sopron megyei munkaerő-piaci nehézségek nyomán a munkavállalók 20 százaléka munkaerő-kölcsönzőtől érkezik a vállalathoz. Az ő számukra kidolgoztak egy olyan programot, amely alapján a legjobbakat a vállalat átveszi és saját dolgozóként alkalmazza. A vállalatnál immár több teljes család is dolgozik. Számukra is a legfőbb előny a rugalmas beosztás, így gyakran a férfiak éjszakai műszakot vállalnak, míg a nők nappali beosztást kérnek, hogy a munka mellett a családi életet is bonyolítani tudják.

Azt tapasztaljuk, hogy miközben továbbra is fontos a megfelelő bér, a műszakpótlék vagy a bejelentettség a munkatársainknak, felértékelődött a munka- és a szabadidő megfelelő aránya, vagy a teljes szabadság a műszakválasztást tekintve

- mondta Berecz Ágnes HR-vezető.

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 14. játékhéten

Megkezdték az Ötöslottó 2021/14. heti nyerőszámainak sorsolását, melyet ezúttal is élőben közvetít a Pénzcentrum. Várhatóan 19:35-re az s kiderül, elvitte-e valaki a 150 millió forintos...

NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09