2019. április 26. péntek Ervin

Megdöbbentő fordulat Pécsi Ildikó és volt menye rokontartási perében


6 évvel ezelőtt kezdődött Pécsi Ildikó és volt menye, Pártos Csilla között a pereskedés, melynek februárban lett vége. A párhuzamosan zajló rokontartási kereset is véget ért.

A bíróság kimondta, hogy a volt menynek el kell hagynia a Kossuth-díjas színésznő lakását. A döntés ellenére máig nem került pont az ügy végére, ugyanis az unoka, Csabi továbbra sem hagyja el az ingatlant - számolt be a Napi Ász.

Ezzel párhuzamosan egy másik per, úgynevezett rokontartás is zajlott, melynek végére is a napokban került pont. Pártos Csilla a fia képviseletében indított rokontartási pert Pécsi Ildikóval szemben azért, mert a színésznő fia nem fizette meg neki maradéktalanul a gyermektartást. Azonban Pártos Csilla váratlanul elállt a keresettől, mondván, megváltoztak életkörülményeik. A lap úgy tudja, nem csak a korábbi anyagi követeléseitől állt el, hanem már 

visszamenőlegesen sem tart igényt a havi 115 ezer forintnyi rokontartásra.

Kibékülésről azonban szó sincs, sőt, a színésznő jogi képviselője arról tájékoztatta a lapot, hogy májusban a karhatalom emberei fogják kényszeríteni a színésznő unokáját, hogy hagyja el a budai ingatlant.

Rokontartás? Az meg mi?

Már az Alaptörvény hatályba lépését megelőzően is szabályozta a Családjogi törvény, valamint a 2014. március 15-én hatályba lépett Polgári Törvénykönyv is tartalmazza - a rokontartás szabályai között - a szülőtartásra vonatkozó rendelkezéseket - mondta el korábban a Pénzcentrumnak dr. Subasicz Éva ügyvéd. Vagyis korábban is létezett a rokontartás és a szülőtartás is. Szerettük volna megtudni az Országos Bírósági Hivataltól, hány szülőtartással kapcsolatos peres eljárás indult az elmúlt években, ám megkeresésünkre közölték, ezzel kapcsolatos pontos adatot nem tudnak adni. Csak - ahogy írták - a "törvényen alapuló egyéb tartási per" tárgyú ügyekkel kapcsolatos adatot tudtak küldeni.

Ezek szerint 2017-ben 364, míg 2018-ban (szeptember 30-áig) 171 ügy érkezett a bíróságokra. Ezen nyilvántartási adatok tehát nemcsak a szülőtartás, hanem többek között a házastársi vagy testvértartási, illetve a tartás megszüntetése iránti pereket is magukban foglalják.

Totális csőd lehet a válásból

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2015-ben közel 46 ezren házasodtak össze, a válások száma pedig 20 ezer körülire tehető. De korábbi évek adatai is azt mutatják, hogy hazánkban a házasságoknak csaknem a fele válással végződik.

KATTINTS: Horror árak a fővárosban: a gatyája is rámegy erre a családoknak

A válás eleve nem egy egyszerű élethelyzet, de még jobban megbonyolíthatja a dolgokat, ha nem sikerül megegyezni a gyermekek tartásdíjának összegéről. Az, hogy pontosan mennyit kell fizetni, több mindentől is függ. A bírók az összeg megállapításakor rendszerint mérlegelik a gyerek indokolt szükségeleit, a szülők anyagi helyzetét, és a szülőnek jutatott gyermekvédelmi, családtámogatási, társadalombiztosítási és szociális ellátásokat is.

Gyermekenként általában a kötelezett fél átlagos jövedelmének 15-25 százalékában határozzák meg. Tehát egy nettó 192 100 forintos átlagkeresettel számolva ez havi szinten 28 815 - 48 025 forint közötti összeget jelent. Viszont ez az összeg sokkal magasabbra is rúghat, ha akár több gyermek után kell tartásdíjat fizetnünk.

Viszont a kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme felét nem haladhatja meg

- mondta korábban megkeresésünkre a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Címlapkép: MTI / Zih Zsolt

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk