8 °C Budapest

Kerti nyaralásra kényszerülnek a magyar családok: így vészelik át a karantén-vakációt

2020. május 9. 07:00

Rengetegen mondták le idén a nyaralásukat a vírushelyzet miatt: sok magyar család inkább úgy dönt, hogy otthonában, az udvaron piheni ki a fáradalmakat. Viszont nincs mit tenni, valahogy le kell hűteni magunkat, ha beüt a kánikula: sokan azt hiszik, hogy a saját medence csak a gazdagok kiváltsága, pedig már pár tízezer forintért is lehet kapni masszív darabokat - a felállítható verzióból.

Bár már szép lassan újraindul az élet Magyarországon, nyitnak a fürdők és a strandok is vidéken, sokan mégsem kockáztatnak egy kiruccanást - pedig, hát visszafordíthatatlanul nyakunkon a hőség. Ugyanakkor az óvatosabbaknak sem kell lemondaniuk a pancsolásról a tomboló hőségben, nekik találták ki például a felállítható kerti medencéket. Ezek segítségével még a "maradj otthon" jegyében is lehűtheti magát a család, és még más emberekkel sem kell érintkezni közben, bevállalva a fertőzés kockázatát.

Mivel sokan lemondtak idénre a nyaralásról, a nagyobb áruházak szerint idén igen erős szezonja lesz, az amúgy is népszerű kerti medencéknek. Nagy Szilvia, a Praktiker kategóriamenedzsere például a Pénzcentrum megkeresésére elárulta: nagyban függ az időjárástól is, hogy mikor indul be a kereslet az egyszerűen felállítható otthoni medencékre, jellemzően június-júliusban kezdenek ilyeneket vásárolni a magyarok, de volt már példa arra is, hogy májusban nagyon nagy volt a termékek iránti kereslet. A barkácsáruháznál kérdésünkre elmondták, három kategóriát különböztetnek meg:

  • a puhafalú,
  • csővázas,
  • és a fémfalas medencéket.

A legolcsóbbak a puhafalú medencék, amelyek 150cm-től indulnak és 460cm-ig megtalálhatók a szortimentben, többféle színben, szettben (különböző kiegészítőkkel, mint létra és szűrő) és akár különlegesebb mintával. A 2020-as újdonság a "kő mintás" puhafalú medence. Ezeknél a termékeknél a Praktikerben a kezdő ár 6699 Ft, az extrábbak pedig elérik a 89 000 forintos árat is.

Te is beruháznál egy komolyabb medencébe, de szűkös a keret? A Pénzcentrum kalkulátorában rengeteg személyi hitel között válogathatsz!

A csővázas és fémfalas medencék az elmúlt években egyre népszerűbbek a Praktiker tapasztalatai szerint. Itt is elég széles a választék, a legkisebb medence ebben a kategóriában 300 cm-es és 39 990 forintba kerül, a legnagyobb pedig meghaladja a 450 cm-t, ez már a 130 000 forintos árkategória.

Talán a slágertermékek a medencék között a csővázas medencék, azok közül pedig kiemelkedő a rattan hatású medencék iránti érdeklődés, amiből többféle megtalálható a kínálatunkban (366cm-től 427cm-ig), illetve itt is újdonság a "tégla mintás" rattan hatású mintázat

- válaszolta a vállalat kategóriamenedzsere, aki szerint a vásárlók egyre inkább keresik az időtállóbb, stabilabb termékeket, így egyre többen a csővázas medencéket részesítik előnyben.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad elhamarkodni a medencevásárlást!

Erősen meghatározó, hogy egyszerre hányan fognak hűsölni, lubickolni benne, ezt feltétlenül fontos átgondolni ahhoz, hogy a megfelelő méretűt tudjuk kiválasztani. Emellett ajánlott a rendelkezésre álló helyet is felmérni, hiszen kellemetlen utólag szembesülni vele, hogy az új szerzemény nem is fér el rendesen a kertben - vagy nem úgy, ahogy előre elterveztük.

Babától a masszázsig

A Tescónál is folyamatosan figyelik a trendeket, és mint írták, felkészültek a kereslet esetleges növekedésére. A boltlánc sajtóosztálya a Pénzcentrumnak elmondta, a medenceválaszték áruházanként eltérő, de összesen 23 féle medencéből tudnak választani a vásárlók, baba mérettől egészen a felnőtt masszázsmedencékig. A kínálat mérete összességében nem változott, azonban összetételben nagyobb helyet és hangsúlyt kaptak a családi és baba medencék. Náluk már április végén kihelyezték a termékeket az üzletekben, tapasztalataik szerint május elsejével indul be a szezon, a legnagyobb keresletet pedig júniusban tapasztalják a kerti medencék iránt - ez persze időjárásfüggő.

Kérdésünkre a Tesco elárulta: a legkelendőbb modell a sajátmárkás (Carousel) 90 cm-es babamedence (1 199ft), amit közvetlenül a 8 lábas könnyen felállítható, szintén sajátmárkás (Carousel), családi medence követ (7 999ft).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tavaly a várakozásoknak megfelelően, jól teljesítettek a medencék, s bízunk benne, hogy ez idén is hasonlóan alakul. A jelenlegi, kihívásokkal teli időszak minden bizonnyal befolyásolni fogja ezeknek a termékeknek a piacát is

- írták.

Vízi játékközpont jöhet a nyaralás helyett

Az Auchan is a medencék széles kínálatával készült a nyári szezonra.

Vannak puhafalú és merevített falú medencéink, spa masszázsmedencék és acélfalú medencék. A nagyméretű medencéinkből jelenleg ezek a típusok állnak rendelkezésre, ezenkívül kínálunk számos kisméretű, felfújható gyerekmedencét, pancsolót is. Árulunk továbbá háromféle vizes játékközpontot, amelyeknek szintén felfújható medence az alapja.

- írták a Pénzcentrumnak. A boltlánc szerint, bár időjárásfüggő a szezon, megfigyelhető egy-egy kiemeltebb időszak is: a nagyobb, komolyabb medencéket március és május között vásárolják meg a legtöbben, míg a kisebb értékűeket inkább a június-júliusi időszakban. Ezt a tendenciát azonban egy hirtelen jött kánikula, vagy éppen egy áprilisi gyors lehűlés könnyen felülírhatja.

Az Auchan is azt tapasztalja, hogy a magyarok a komolyabb pancsolók felé tendálnak: egyre többen keresik a merevített falú medencéket, de a masszázsmedencék iránt is nagy a kereslet.

Tavaly sokat lendített a forgalmon a júniusi kánikula, ennek köszönhetően nagyon népszerűek voltak a medencék. Az idei év ebből a szempontból egészen különleges, azt tapasztaljuk, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt nagyon sokan készülnek arra, hogy saját kertjükben nyaralnak, így idén is jelentős forgalomra számítunk

- vázolta a vállalat sajtóosztálya. Ellátási gondok azonban nem lesznek, mivel, mint írták, minden évben felkészülnek rá, hogy eleget tudjanak tenni a vásárlói igényeknek, de idén a már említett rendkívüli helyzet miatt még több termékkel készülnek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem