Budapest, 2024. április 24.Bõsz Anett (DK) humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes, Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes, Karácsony Gergely fõpolgármester, Számadó Tamás fõjegyzõ és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelõs fõpolgármester-helyettes (b-j) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2024. április 24-én.MTI/Bruzák Noémi

Önkormányzati választás 2024: itt a Fővárosi Közgyűlés összetétele, erre kevesen számítottak

2024. június 10. 09:30

Holtverseny alakult ki a kormánypárt és a Tisza Párt között, rajtuk kívül még három választási vagy pártszövetség küldhet képviselőket a Fővárosi Közgyűlésbe.

Immár teljes a feldolgozottság a fővárosi listákra leadott szavazatoknál is. Az biztosan kiderült, hogy az újraválasztott Karácsony Gergelynek biztosan nem lesz többsége, a mandátumoknál azonban holtverseny alakult ki.

10-10 képviselőt küld a közgyűlésbe a Fidesz-KDNP és a Tisza Párt. A DK-Párbeszéd-MSZP szövetsége hat képviselőt küldhet. A XII. kerületben polgármesteri széket szerző Magyar Kétfarkú Kutya Párt, illetve a Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP szövetség egyaránt három képviselőt küldhetnek a Fővárosi Közgyűlésbe.

címlapi kép: Bruzák Noémi, MTI/MTVA

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem