Budapest, 2024. június 10.Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület fõpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én.MTI/Balogh Zoltán

Minden borul a főpolgármester-választáson? Ebben az esetben számolják újra a voksokat Budapesten

2024. június 10. 08:58

Vitézy Dávid újraszámoltatná a budapesti szavazatokat, miután csak 324 vokssal maradt alul a főpolgármester-választáson Karácsony Gergellyel szemben. Ez azonban nem olyan egyszerű, csak azért nem fognak újraszámolni, mert nagyon kicsi a különbség.

Mint megírtuk, borzasztó szoros eredményt hozott a főpolgármester-választás, 100 százalékos feldolgozottságnál Karácsony Gergely 0,04 százalékponttal vezetett Vitézy Dávid előtt, ez szavazatra fordítva kevesebb mint 400 voksot jelent.

Budapesten a főpolgármester-jelöltek sorrendje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál a következő:

  1. Karácsony Gergely (DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK) - 47,53 százalék (371 467 szavazat)
  2. Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP - Zöldek) - 47,49 százalék (371 143 szavazat)
  3. Dr. Grundtner András (Mi Hazánk) - 4,98 százalék (38 943 szavazat)

Vitézy már éjjel arról beszélt, hogy az eredményt ne tekintsük véglegesnek, mivel több mint 24 500 érvénytelen szavazat volt, így a voksokat újraszámolhatják. Ugyanakkor csak azért nem fogják újraszámolni a szavazatokat, mert nagyon kicsi a különbség, a választási törvény szerint ha valaki akár csak egy szavazattal is, de nyer, akkor az eredményt ki kell hirdetni, nem muszáj újraszámolni.

A Telex szerint Vitézy kifogást a választásra irányadó jogszabály, illetve a választás és a választási eljárás alapelveinek megsértése miatt nyújthat be konkrét választási iroda konkrét tevékenységével kapcsolatban, vagy konkrét szavazatszámláló bizottság konkrét tevékenysége és döntése ellen. Ráadásul a bizottságnak érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítania a beadványt, ha a benyújtó nem jelöli meg konkrétan a jogszabálysértést, és nem szolgáltat rá konkrét bizonyítékokat - azaz Vitézynem is pontosan meg kell mondania, melyik szavazókörben és milyen szabálysértést tud konkrétan bizonyítani.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem