Little village at Lake Balaton,Hungary,Nikon D5000

Komoly szigor jön a Balaton partján: erre sokan nem számítottak 2024 nyarán

2024. április 17. 09:37

Egyre több volt a befektetési célú építkezés és a városképbe nem illő felújítás, ezt elégelte meg Balatonalmádi vezetése.

Megelégelte Balatonalmádi vezetése a városképbe nem illő, egyre-másra történő felújításokat és építkezéseket, ezért elkészítette a helyi építéssi szabályzatot - ezt maga a település polgármestere, Fabó Péter jelentette be Facebook-oldalán. A városvezető elmondta, hogy a rendelkezést természetesen "nem az önkormányzat kénye-kedve szerint" módosítják, hanem magasabb szintű jogszabályok alapján történik, amikor szükség lesz rá.

A rendelet módosításának célja az volt, hogy kertvárosias lakóterületi övezetben korlátozni tudjuk a kialakítható önálló rendeltetési egységek számát - tette még hozzá Fabó Péter. Mint fogalmazott, gátat akartak szabni a folyamatos beépítésnek, meg kellett húzni a határt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem