27 °C Budapest
Ax stuck into wooden stump chopping block outdoors, a hatchet used as a farm tool to cut off chicken heads in meat preparation, dried feathers rotting on blade with blue sky background.

180 millióért eladták a házukat, de nem akarnak kiköltözni: helyette baltával fenyegették az elkeseredett vevőt

2024. február 5. 09:15

180 millió forintért vásárolt meg egy érdi ingatlant berendezésekkel együtt Szabó Károly vállalkozó, de hónapok óta nem tud beköltözni, mert az előző tulajdonos és családja még mindig ott lakik. Amikor az ügyvédjével utoljára a háznál jártak, a család baltával fenyegette őket.

180 millió forintért vásárolt meg egy érdi ingatlant berendezésekkel együtt Szabó Károly vállalkozó, de hónapok óta nem tud beköltözni, hiába szerepel a tulajdoni lapon egyedüli tulajdonosként - ugyanis az eladó nem hajlandó kiköltözni. A férfi a Blikkel osztotta meg történetét, a dolog akkor kezdett el gyanús lenni, amikor az eladás után az előző tulaj és felesége megkérte, hadd maradhassanak még egy pár hónapot, mivel nincs hova menniük, végül november volt az utolsó határidő az átadásra.

Idő közben a férfi nagyjából 30 milliót költött az ingatlanra, aminek mint kiederült, használatba vételi és fennmaradási engedélye sem volt, és az előző tulajdonos még az áramot is lopta. Legutóbb január végén próbálták kiköltözésre bírni az eladó családot, illetve a szolgáltató emberei a villanyórát rendbetenni, az édesapa és fia ekkor baltával fenyegette meg őket, a vállalkozó feljelentést tett, az Érdi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ingatlannal kapcsolatos jogsértéseket. A vállalkozó ügyvédje elmondta, pert fognak indítani, de az ügy akár évekig is elhúzódhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm