12 °C Budapest
Budapest, 2023. augusztus 1.A Magyarország tortája 2023 verseny gyõztese, a szigetszentmiklósi Lakatos Pál, a Levendula és Kert Cukrászda cukrásza (b) a 17. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny díjátadóján, valamint az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a kapcsolódó rendezvények beharangozó sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2023. augusztus 1-jén. Mellette Borbás Marcsi, a Szent István Nap nagykövete és Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.MTI/Szigetváry Zsolt

Beszólt a sztárcukrász Magyarország Tortájának: nem ettől kell várni a hírnevet?

2023. augusztus 15. 16:36

Szűcs Árpád, a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive pastry séfje markáns gondolatokat fogalmazott meg az iparággal kapcsolatban. A Dining Guidenak adott interjúban az augusztus 20-i ünnephez közeledve szóba került az ország tortája is.

Szűcs Árpád sztárséf elmondta, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület nagyon sokat tesz azért, hogy az ország tortáját a közönség befogadja, ugyanakkor a magyar cukrászok számára is gyártható, értékelhető koncepciót hozzon létre. "Azt kell elkerülnünk, hogy 15 év múlva az ország tortája kék legyen és banánízű" - mondta a szakember. Szóbakerült az is, hogy min lenne érdemes változtatni, hogy színvonalasabb legyen a verseny.

A versenykiírást érdemes lenne módosítani, bővíteni, bár ebben is látok előrelépést. Amellett, hogy a bizottság megtesz minden tőle telhetőt, hogy ezek a sütemények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a közönség elé, kétségeim vannak, hogy maga a megmérettetés szakmailag mennyit tesz hozzá a cukrászat fejlődéséhez. Lehet csökkenteni a torták kalóriatartalmát, vagy más alakú süteményt készíteni, de ezzel sem leszünk előrébb, mert egy behatárolt szabályrendszernek kell megfelelni, amiből a legtöbbet kell kihozni

- fejtette ki véleményét Szűcs Árpád, aki többször volt zsűritag is. Azt is elmondta, hogy bár a cukrászok számára ez nagyon fontos megmérettetés, véleménye szerint mindenkinek saját magának kell fejlődnie, és "nem az ország tortájától kell várnia a hírnevet, hanem készíteni egy olyan desszertet, ami csak rá jellemző, és így kitűnni a tömegből".

"A magyar cukrászatból és a magyar cukrászokból hiányzik, hogy valamilyen filozófia szerint dolgozzanak.
Nem az a gond, hogy pénzt szeretnének vele keresni, hanem hogy magukból nem tesznek hozzá semmi pluszt a szakmához. Mindenki nyugodtan döntse el és fogalmazza meg, hogy miről szeretne ismert lenni, akár arról, hogy 100 kilométeres körzeten belül szerzi be az alapanyagokat, amivel támogatja a magyar gazdákat, környezettudatos. Erre már joggal lehet büszke bárki, és ezzel nagyon sokat tesz a szakmához" - fogalmazott a szakember az interjúban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem