21 °C Budapest
Fotók: Veszprém HTP, BM OKF

Borzalmas képek a keddi gigavihar pusztításairól: négy lakóházba is villám csapott

2023. július 26. 15:04

A keddi viharos időjárás miatt országszerte 318 tűzoltói beavatkozás történt - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán. Mukics Dániel tűzoltó alezredes azt írta, Baranya vármegye kivételével mindenhonnan érkeztek segélyhívások a katasztrófavédelemhez. A legtöbb munkát Békés vármegyében adta a vihar a tűzoltóknak, a 318 beavatkozásból 171-re itt volt szükség.

A közlemény szerint országszerte 42 épületben keletkeztek károk a vihar miatt. Az épületkárokat jellemzően az erős szél okozta, amely megbontotta a tetőt, felszakította a bádogot, lefújta a cserepeket és fákat döntött ki, amelyek esetenként házakban tettek kárt. Négy lakóházba villám csapott, Balatonfüreden és Szentesen ki is gyulladt egy-egy családi ház emiatt. Jánossomorján egy családi ház kéményét döntötte le egy villámcsapás. Kalocsán és Létavértesen fákba csapott a villám, Kalocsán a villámcsapástól egy fa ráborult egy trafóházra, Létavértesen pedig ki is gyulladt egy fa.

Dobozon egy templom tetejét, Kaposfőn a víztorony lemezborítását bontotta meg az erős szél, Gyulán és Vindornyaszőlősön pedig autóra dőlt egy-egy fa. Nagykerekiben egy családi ház tűzfala dőlt meg, ugyanitt egy másik ház kéménye dőlt le az erős széltől - ismertette a károkat Mukics Dániel.

A tűzoltók a villámcsapás miatti tüzeket eloltották, a viharkárokat késő estére mindenhol felszámolták - közölte. A közlemény szerint idén viharok miatt már 10 225 tűzoltói beavatkozás történt, és 1349 épületben keletkezett valamilyen kár.

Vélhetően villámcsapás miatt tűz ütött ki egy házban Balatonfüreden, a Balaton utcában kedden kora reggel. A mintegy hatvan négyzetméteres, nádtetős épület tetőtere és teteje megsemmisült. A veszprémi hivatásos, a balatonfüredi önkormányzati és önkéntes tűzoltók négy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz az alsó épületszintet nem érintette, a lakó nem sérült meg, de háza lakhatatlanná vált, ezért szomszédokhoz költözött. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Veszprém HTP, BM OKF

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem