20 °C Budapest
a big flock of dugs. a big flock of birds in that pictures the birds are dugs and fly up in the air.

Veszélyben a magyarországi természeti értékek: azonnal lépni kell, de mi a megoldás?

2023. május 23. 08:15

Az átlagembernek halvány fogalma sincs arról, hogyan működik a természet - mondja a Magyar Madártani Egyesület szóvivője.

Bár folyamatosan küzdenek a természeti élőlények megmaradásáért, folyamatosan falakba ütköznek, és erre megoldás lehetne, hogy sokkal jobban bevonják az átlagembereket is a természetvédelembe - ezt mondta a HelloVidéknek Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője.

A lapnak adott interjújában a szóvivő kitért arra, hogy az MME már több mint 20 éve népszerű és sikeres programokat is futtat, de még mindig nem elégséges azon átlagemberek száma, akik tudatosan figyelnek a környezetre. Enélkül viszont csak gyorsabb lesz a pusztulás, amit a civilizációs hatások fejtenek ki a természetre.

A 2002 óta működő Madárbarát kert programunk komoly eredményeket ért el. Jelenleg öt alprogramot foglal magában: kert, óvoda, iskola, munkahely és panel, melyeknek közel tízezer regisztrált partnere van, több mint ezer óvodával és iskolával. Ez azért kiemelkedően fontos, mert nemcsak a madarak védelmét szolgálja, hanem más állatcsoportok védelmét is támogatja

- mondta Orbán Zoltán. Elmondta azt is, hogy az átlagemberek hozzáállása sok esetben elkeserítő.

Kettős kihívással kell szembesülnünk, ami általánosan érvényes a világ egészére. Ez a kihívás összefügg a civilizációs ártalmak drámai növekedésével, beleértve a nagyüzemi mezőgazdaság élőhelypusztítását, a klímaváltozást vagy éppen a műanyagszennyezést. A másik jelentős probléma az, hogy az átlagembernek halvány fogalma sincs arról, hogyan működik a természet. Éppen ezért az emberek irreális elképzelésekkel rendelkeznek, ha egyáltalán foglalkoznak ezzel a témával. Példának nézzük a vetési varjúk településeken való jelentlétét. Az emberek azt gondolják, hogy ha felhívnak egy szakembert, az talál majd rá megoldást, de nem értik meg, hogy nincs erre egyetlen egyszerű megoldás sem

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- tette hozzá az MME szóvivője.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm